ima iste glave samo sto je na 756 siri zahvat, i zemlja se puuuno bolje okrece. Godinama sam orao sa 755 u kombinaciji s 539 i to je islo bez greske, i otac je s tom kombinacojom obradjivao svu zemlju bez greske, kad je kupljen 549 2 ili 3 godine je on vukao 755 u dubine koje su za 539 bile nezamislive, sve dok jedan covjek u neobveznom razgovoru nije napomenuo da on s 549 bez prednjeg pogona vuce imt 756 i da nema gusenja, da ga traktor s lakocom vuce itd...
Jedne jeseni odem preoravati ugarenu njivu od 1ha. pola sa 755 i odem kod ujaka posuditi njegov 756. njiva je bila osjetno bolje poorana, traktor ga je vukao na istu dubinu, u istoj brzini na istom gasu. Iduce godine smo kupili nov vogel-fop 756 i preporodio sam se s oranjem. Rekao sam da ga jednom prilikom moram zakopcati za 539 i probati orati.
U medjuvremenu kupim 754 i zbog viska prodam 755 tebi ce mozda zvucati nevjerovatno ali moj 539 se s tim plugom ponasa bolje nego sa 755. Za psenicu je 539 poorao 10 i vise jutara na 20cm dubine bez upotrebe blokade, beg nekog velikog gasa. Neke njive smo orali jedan za drugim i da stvar bude smjesnija, 539 mi bjezi jer je brzi na okretanju
Clip je mozda od nekog clana foruma ali ovo za mene nije oranje kad se zemlja naslanja i kad trava viri iz svake brazde. 755 je jednostavno pre tjesan da dobro okrene "cjelac". ugarenu zemlju koja je radjena n 10cm ore bez greske ali kukuruzovinu, i ostale zetvene ostatke zaore ali vire iz brazde...
Da se razumijemo, evo ga i moj clip oranja s 539 i 755. Radi se o ugarenom strnistu psenice koje se u jesen preorava za sjetvu soje (nepotrebni detalji). Plug je niskog klirensa, tocak na plugu je dignut do kraja dubina je oko 27-28cm. Oranje po konstantnom blokadom jer lijevi tocak nema za sta da se hvata. plug odlicno zaorava ali od kako radim s 2x12" em brze budem gotov em bolje zaoravam zetvene ostatke a da o oranju "zive zemlje" ni ne pricam, 12" ju samo okrene dok ju 10" naslanja i to kod mene ne prolazi.