Dulkaarpad
Član
Jbliga Bacvanska zemlja... Pored Backe Topole, pa to je u sred Backe... Oranje je za 5! Svaka cast!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Znaci zemo glas ide za 754 za taj sam siguran da nije krivljen jer ferđa nije mogao to da uradi ima malo ulaganja u njega samo bice teška pogodba za njega nezgodan komšija po tom pitanju ima da zabeđuje samo takoZemljak 754 ti je 2x12 i to ti je moja preporuka.. A i Bobo ce ti isto reci..
Koliko bi vredeo takav jedan plug znam da ovom treba zamena plazova ,raonika i možda grudi daske ima crtala obadva skinuta odmah sa pluga nisu ništa radila samo farba skinuta jer je gušio pa sklonjeni i dali upariti 558 sa tim plugom dali je snaga pluga srazmerna traktoru754 u svakom slucaju! Kako i Radoslav kaze, ubjedljivo je ispred druga dva navedena pluga. Tu se nema sta puno razmisljati.
Moj 539 je 20 i nesto godina vukao 755.20 i to vecinu tog vremena moj otac radio na traktoru. Ove godine je otac orao za psenicu s tim istim 539 sa 754 plugom i pitao me dva ili tri puta jesam li ja siguran da je to 2x12". Kaze da okrece zemlju bas kako treba a ne onaj stari plug sto je samo naslanjao bez veze, nigdje nije morao speru stiskati, covjek se odusevio kad je poceo orati s plugom. Koliko krugova napravi 549 s Vogel-FOP 2x12" toliko i 539 sa 754.
Samo da sam prije znao za 754, ne bi ovog "vogela" kupovao nikad.
756.35 imao sam gaBobo jel postojala varijanta takvih plugova 754 ili 756 ali trobrazdnih isto sa kverneland daskama ?
Baš zato sam i pitao da se ne zaletim bezveze i pogađam za ono što mi ne odgovara jre baš zato što su vecina plugova kako kažeš koji su na prodaju su u nekom defektnom stanju .a koji bi olt bio dobar za uzeti pošto si dobro upucen u tu tematiku ako se ne nađe imt.754 nije za 558,to je plug za 540,542,539,549,univerzal,store,torpedo 4006.....Ima mali raspon izmedju glava i niski klirens pa zna da gusi.Za 558 je isti taj s kvernland glavama sa oznakom 756.25,visoki klirens,80cm raspon glava.
- - - - - - - - - -
756.35 imao sam ga
- - - - - - - - - -
Pricati o svim tim IMT plugovima koji je kao bolji je bezveze,jedino ako se kupuje nov,a polovan,pa sigurno 70% koji su na prodaju u srbijui su izvareni,izlomljeni,ukrivljeni.....
754 nije za 558,to je plug za 540,542,539,549,univerzal,store,torpedo 4006.....Ima mali raspon izmedju glava i niski klirens pa zna da gusi.Za 558 je isti taj s kvernland glavama sa oznakom 756.25,visoki klirens,80cm raspon glava.
- - - - - - - - - -
756.35 imao sam ga
- - - - - - - - - -
Pricati o svim tim IMT plugovima koji je kao bolji je bezveze,jedino ako se kupuje nov,a polovan,pa sigurno 70% koji su na prodaju u srbijui su izvareni,izlomljeni,ukrivljeni.....
Mozda je bolje da uzmes Leopard 12coli ako ne nadjes IMT 756.25,od OLT-a ima Posavac koji je skoro pa isti IMT,visoki klirens 12 coli.Mislim da je najbolje da za 558 uzmes 756 klasican visoki klirens ili 756.25(kvernland glava).Ako ti nije teska zemlja i nemas brda mozes vuci i Leopard 14coli sa polukruznim glavama.Baš zato sam i pitao da se ne zaletim bezveze i pogađam za ono što mi ne odgovara jre baš zato što su vecina plugova kako kažeš koji su na prodaju su u nekom defektnom stanju .a koji bi olt bio dobar za uzeti pošto si dobro upucen u tu tematiku ako se ne nađe imt.
Teška zemlja za obradu jedva sam sad orao sa lemidom nešto i ostalo ako se ukaže vreme da se pore dok ne krene sneg ili ce cekati prolece zavisi ko šta smatra brdom, jesu u brdu ali ravne su ima mali nagib neprimetni šta ljudi oru moje je lepota za rad.koju ima oznaku taj leopard 14 coli sa polukružnim glavamaMozda je bolje da uzmes Leopard 12coli ako ne nadjes IMT 756.25,od OLT-a ima Posavac koji je skoro pa isti IMT,visoki klirens 12 coli.Mislim da je najbolje da za 558 uzmes 756 klasican visoki klirens ili 756.25(kvernland glava).Ako ti nije teska zemlja i nemas brda mozes vuci i Leopard 14coli sa polukruznim glavama.
Nisam mislio bukvalno da je izlomljen Taj 756.25 što ste uzeli je bio varen na dasci rekao sam ti i šta se desilo ,i nije se poznavalo ništa u radu, a nategnuti ga nije bilo šanse sa traktorom od 45ks dok za nove ne mogu to tvrditi da važi isto.Radoslave, ne slazem se. Kada je plug kriv, i ako je zemlja teza, ne moze nikako da se poredi sa novim plugom.Kada imas kriv plug, ne pomaze ti nista u teskoj zemlji dok ces nov ipak uskladiti lepo.