Za novu u FOP Becej.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam na otpadu našao ovu ploču od nekog ekstremno čvrstog metala. Ne znam za šta je bio korišten ali ga je nemoguće bušiti i jako teško se oštri tj. brusi no uprkos tome nije lomljiv. Nisam nažalost našao dvije da stavim nož i na drugu brazdu. Bojao sam se da će pući na mjestu rada no to sam provjerio sa par jakih udaraca čekićem, nije pukao niti se savio. Nemojte stavljati debeo materijal, ništa preko 5 milimetara i treba dobro naoštriti.
MOže i neki obični flah da posluži ali treba onda uzeti nešto veću širini zbog krivljenja. Gibanj je dobra solucija ali je jako teško naći dovoljno tanak gibanj a i treba ga pažljivo zavariti jer vrlo lako hoće da pukne - najbolje je prije zavarivanja zagrijati gibanj u vatri i ostaviti da se ohladi. Tako će izgubiti nešto od svoje čvrstine i elastičnosti ali neće pući na zavaru.
Evo kako kod mene izgleda nož na drugoj brazdi, tu sam iskoristio motiku od špartača i ojačao sam donji dio jer je dosta uska. Kao što se vidi već je pohaban tako da moram tražiti zamjenu.
Inače, plug sa ovakvim nožem se nešto lakše vuče, ne smeta jer je svo vrijeme ispod zemlje pa nema nakupljanja kukuruzovine, čuva dasku, košta zamalo ništa. Ja sam parče koje se vidi na prvoj slici platio dvije marke (1 euro, cijena je 1KM/1kg tj, 0.5Eur/1kg), potrošio 3 ili 4 elektrode i to je to. Kako god da okrenete, sa strujom, materijalom i elektrodama i uz pola sata posla, sve vas ne može izaći ni 10 eura.
Neznam gde bih postavio ovo pitanje, ali evo pokusacu u ovoj temi. Kako imam u planu kupiti traktor Masej od 65 ks, duplak, cija je zadnja guma 16-9-30, recite mi koji je odgovarajuci plug za njega uz napomenu da je zemlja koju obradjujem jako teska. Razmisljao sam o IMT 756.20, ali bi u tom slucaju zadnja guma gazila brazdu zbog malog zahvata. Da li je za njega IMT 757.20 previse? Ili neki leskovacki plug? Hvala unapred
mgm plamen becejPotrebna mi je ova greda sa slike za IMT 757,pa ako neko zna gde to mogu da nabavim?!Novu ili polovnu.
ako su gume pogonske 16col a plug 12ili 14 col sigurno ce gaziti. neki su traktori isporucivani i sa 14 i 16 col gumama pa dodje do tih problema. imt757 mislim da je 14col. drugar ima Fop identican 757 i pise 14col. dal imaju i od 16 nisam siguran
Ovaj ponosan,ko da je izmislio točak,a ono napravio plugić od čelika za tepsije
Osobno sam isao u brazdu s 18 gumom iza 12" pluga i nisam gazio NISTA, trenutno s 18-icama vucem 14" plug i nista se ne gezi a razlika je u 4" i po vama bi ja gazio u svakom krugu 10cm poorane zemlje... To su bablje price da siroka guma gazi brazdu. To slusam od djetinjstva a svi u mom kraju s 560 ili 558 s 16.9 gumama vuku 2x12" plug i nitko nista ne gazi a pricalo se o tom gazenju uzduz i poprijeko. Svi pametni a nitko ne zna o cemu prica.
Vukao sam s 12" gumama i 2x10" plug, Kolega na torpedu 4806 ima 14.9 gume a ore s 755.20 plugom i nista se ne gazi, imam ovakvih primjera koliko god vam srce zeli i molim vas da ne pricate nerealne stvari.
Ja u ove stvari APSOLUTNO ne vjerujem posto imam jako puno iskustva s ovakvim stvarima. Mozemo se prepirati o cemu god zelite ali o plugovima i oranju NIKAKO.