Pozdrav Ariljac ja polako pocinjem sa gajenjem malina, i planiram da napravim mini hladnjacu do 10 tona, reci mi po tvom iskustvu da li je to pametno i da li ona moze da se proda kasnije kao zaledjena, da li je hladnjacari otkupljuju. Da li si ti zadovoljan, ako izuzmemo ovu godinu gde je zamrznuta malina jeftinija od sveze. Hladnjaca bi bila iskljucivo za moje maline, ne planiram da otkupljujem...
Generalno bi to trebalo da je dobra prica,pogotovo ako radis svoju malinu.Treba samo uzeti u obzir da dolaze turbulentna vremena za male hladnjace iz razloga sto smetamo velikim izvoznicima i sistemima.Neki od njih vec sada najavljuju da nece kupovati zamrznutu malinu.To je psebno izrazeno u ariljskom kraju gde postoji vise stotina malih hladnjaca koje su pune vilameta vrhunskog kvaliteta dok veliki izvoznici uvoze malinu.Plasman iz godine u godinu se menja,kad im trebas svi te jure,kad im ne trebas ne konstatuju te.Generalno smatram da je to dobra prica (da nije ne bih pravio sebi hladnjacu) bez obzira na sve probleme,pogotovo kada imas svoju malinu,sto je i kod mene slucaj.U Arilju se intezivno radi na udruzivanju malih hladnjaca za predstojecu sezonu,kako sam cuo i to moze biti dobra stvar.Videcemo,vreme ce pokazati.....U svakom slucaju,samo napred,hladnjaca od 10 tona ti nije velika investicija i sa svojom malinom neces pogresiti.