Pioneer hibridi

Pa nisam ja procitao u novinama nego ovde, svi se hvalite kako je dobro rodilo.Rod vam se vrti od 4-5 tona po jutru, a kod nas od 1-3 tone,pa ti sad zakljuci ko je imao susu!
Ovih dana skidan kukuruz u susednom selu preko kanala(Barice) prinos 150 kg po jutru.Ako neko nije zeznuo u prenosu informacija.
Član Cicimoric verovatno zna tačne rezultate jel je njegov prijatelj kombajnirao.

Ovih dana skidan kukuruz u susednom selu preko kanala(Barice) prinos 150 kg po jutru.Ako neko nije zeznuo u prenosu informacija.
Član Cicimoric verovatno zna tačne rezultate jel je njegov prijatelj kombajnirao.

Nisu se zeznuli prenosioci informacija. Na jednoj parceli je bilo 100-150 kg/KJ a druga parcela bila "bolja" 250-300 kg/KJ. Kolega koji je kombajnirao kaze da je ocekivao "nulu" jer on nije video nijedan klip ali je ipak kombajn nasao neke klipove i skupio je taj neprinos.

Nazalost imam i ja jednu parcelu od 10 KJ u tom delu.........

jel idemo na jagnjetinu?da ne bude posle necu da castim....odg cici

Pre dva meseca ili kada je to bilo sam rekao da ima sanse da rodi 2000 kg ako padne dobra kisa. Ta kisa je i pala 24 jula i prinosi soje su kod nas kao u bilo kojoj normalnoj godini. Ovo vazi samo za one koji su posejali krajem aprila i pocetkom maja ( ja sam jedan od tih ). Oni koji su sejali krajem marta i pocetkom aprila nije im mnogo pomogla kisa jer je zakasnila pa su im prinosi 50% manji nego moji. 2000 kg po KJ sam imao......cak i vise

Jagnjetinu ne volim :sta: pa ce biti dobra i jedna pljeskavica ali kada bude bilo vremena za to. Sada je sezona i vreme je da se radi a mi cemo se organizovati, videti i popiti nesto kada se poslovi zavrse.

......pozdrav

KWS Korimbos,po mojoj slobodnoj proceni blizu 6t/k.j ali Kermes,uzasno los neverovatno oko 3t,prosek oko 4.5 daj Boze da ostane tako do kraja! Ma i 4 je dosta...Pogresna tema,greska,neko od moderatora neka je prebaci u temu KWS hibridi!

Poslednja izmena:
Danasnji dani polja,svaka cast domacinu
img2364.jpg

Kako je fao grupa padala tako su i prinosi padali,što nije bio slučaj u drugim delovima atara.
Ovaj deo atara je niži,često leži voda ali eto ove godine se pokaz'o najbolje.
Inače,predstavnici Pioneer-a kažu da sledeće godine neće biti u prodaji hibrid D-12

Kako je fao grupa padala tako su i prinosi padali,što nije bio slučaj u drugim delovima atara.
Ovaj deo atara je niži,često leži voda ali eto ove godine se pokaz'o najbolje.
Inače,predstavnici Pioneer-a kažu da sledeće godine neće biti u prodaji hibrid D-12

Ovo sam i ja danas čuo od brata.On je imao 18 kj pod ovim hibridom i prinos od 5 tona zrna po jutru.

Najbolji kukuruz ove godine kod mene je N-43 na strnistu sejan na 22cm 150 kg ureae pre setve po kj,prosek sa 3 kj puna zmajevka po kj u klipu

Nazad
Vrh