Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
@ Sandor Zar stvarno mislis da sve zavisi od djubrenja? Mislio sam da se malo dublje razumes u poljoprivredu!!!
Konkretno,kakvi su bili prinosi nekog hibrida u zavisnosti od sistema obrade ?Pa eto napisah gore. Ja skratio maksimalno sa namerom da bude lakse i manje za citanje, a izgleda da nisam uspeo. Jel mozes konkretno, posto sam ja svasta zakljucio.
Kod nas je palo oko 7 litara krajem jula. Pre toga je palo, mislim nesto sitno pocetkom juna. Do tog pocetka juna, usevi su bili skoro izuzetni. Cenim da nije losa agrotehnika ako se baci oko 600 kg/ha vestaka, nema korova, i uradi dva folijarna (urea i eurofertil). Rok setve kod mene barem i nije igrao neku ulogu jer mi je isti hibrid, a sejan 15.4 (najgore vreme) rodio duplo bolje na boljoj zemlji, od tog hibrida sejanog 8.4 na losijoj zemlji. Dakle, ako bih redjao faktore po uticaju: 1. kisa, 2. temperatura, 3. kvalitet zemljista 4. djubrivo, 5. hibrid 6. nacin obrade 7. rok setve. Ove godine sam pravio razne eksperimente, i imao prilike da vidim razlicite uslove na sopstvenom primeru. Takodje sejao i na tanjirano, i taj mi je najbolji, cak i na ovakvoj godini. Na istoj njivi, tanjirano, a dva razlicita hibrida, ko nebo i zemlja. Ma svasta sam probao. Sto bi se reklo, izigrao sam se za sve pare.
Šandore ako sam dobro razumeo 700 kg si ukupno rasturio eurofertila po lancu ili ha?Samo NPK ili i azotno eurofertilovo?
3381, na tanjiranom, na boljoj parceli, ista agrotehnika, kasnije sejan, i jos kukurz na kukuruz, skoro tri puta bolji od tog istog 3381 na oranom, ali na losijoj zemlji. Po meni ocigledan uticaj boljeg zemljista, kao i manji uticaj roka setve. Takodje taj 3381, duplo bolji, od LG 3330, sejani istog dana, na istom kvalitetu zemljista, 3381 na tanjiranom, a 3330 na oranom, a LG posle repice, a 3381 posle kukruza, ista agrotethnika. Po meni cist uticaj samog hibrida. Da je uticaj hibrida u pitanju moze se videti na ta dva hibrida, samo na losijoj zemlji, gde je 3381 opet duplo bolji od 3330, oba na oranom.Konkretno,kakvi su bili prinosi nekog hibrida u zavisnosti od sistema obrade ?
Da nisi napravio lapsus ovde. Pa zar soja nije najprofitabilnija ove godine?U nasem okruzenju samo Jermenovacki i atar V. Grede su jako dobri i rodni sto se i pokazalo ove godine. Na moju zalost u tim atarima nisam posejao ni zrno kukuruza, sve je bilo pod sojom i rezultati su bili odlicni.
Da nisi napravio lapsus ovde. Pa zar soja nije najprofitabilnija ove godine?
Za susnu godinu,sasvim ok prinosi.
Zar je taj p1114 toliko superiorniji od ostatka?
Promoteri kazu da da.
![]()