Pioneer hibridi

Ovih dana brao Pionire D11 i D12.Prinos 2 petotonke klipa po lancu.Jutros pre nego sto smo krenuli ajde da ga proverimo u ambaru kad ono vruce,greje od dole tako da smo par dana stali sa branjem.Popodne sam drugaru vro P12 i prinos odokativno oko 5t po lancu.Evo i neka slika.
fotografija04041.jpg

fotografija04061.jpg

fotografija04081.jpg

fotografija04071.jpg

U ovu prikolicu ima tacno 17 vrsta na 400m duzine.
fotografija04111.jpg

Skinut pionir f-73 sa 2 ha i 10 ari ili 3,65 kj ili 77 brazdi na 380-390 m.
Vlaga 13,5%, prinos se ne zna tačan .Ovo su 32 reda sa 380 m.

Ovo su nepuna 24 reda ,

Treću turu nisam slikao ali ima odprilike kao ova zelena.Pošto je u skladište stala samo jedna prikolica ,ako sutra kod nas počne prijem kukuruza znaću tačniji prinos.
Po mojoj proceni ukupan rod je 17000-17500 ili oko 4700 kg/kj ili 8200 kg/ha.
Pošto sam ja bio vozač ima i koja slika iz kabine.:osmeh:

Video ,malo kasnije,dok se "digne".

Poslednja izmena:
Kakva je zemlja tu Spasoje ? Jesul i ostali hibridi tu 8-9t? kakav je sklop?
Mi je zovemo pojnjača.Mislim da je 2, oli 3. a klasa.Setva na veliki četvrtak mislim da je 12 ili 14. o4 bio.Agrotehnika je kao u Žike Pavlov. "na nivou "uključujući i dvije folijare,ali nisam zapamtio čime. Držao sam se više šatora zbog vrućine.Sećam se iz početka neki H 24 6.7t. Meni zanimljivi M34 7.9 i R10 7.4t.Evo ti slike P12 moj favorit ali greška.Svi su isti ko kinezi.
68a243.jpg

Danas bio jedan caletov drugar i kaze da mu je P1114 najbolji kukuruz,bolji nego prosle godine! na 21 cm sejan,podgoreo tek posle Gospojine znaci pre 10-ak dana a klipovi lepi.Jel ima neko jos da ga hvali ovde?

Savato
a kakav bi kukuruz mogao da očekuješ da nije palo tih 80 litara kiše ?? Pa kod nas nije bilo kiše OD KAD SE ISTOPIO ZADNJI SNEG! Možda tri četri pljuska po 8 litara .. i to u aprilu i maju! 4 MESECA bez kapi padavina , a zimske padavine kabaste i suve !

Veruješ novinarima.Da ne ponavljam pročitaj šta sam napisao u temi Dekalb.
Koliko vidim prošli smo blaže nego vi ostali ali ima posledica itekako.
Pa nisam ja procitao u novinama nego ovde, svi se hvalite kako je dobro rodilo.Rod vam se vrti od 4-5 tona po jutru, a kod nas od 1-3 tone,pa ti sad zakljuci ko je imao susu!

Do pre tri godine sam sejao Pioneer, NS, i ZP, pa presao iskljucivo na Pioneer, i onda prosle i ove godine, ponajvise citajuci losa iskustva forumasa, ubacio DKC, i LG... I sta sam naucio za sve ove godine-ipak je Pioneer TATA!
U potpunosti se slazem sa tobom pionir je izuzetan a za ovu godinu mozda i najbolji! klip mu je isti dok su sve druge domace sorte smanjile velicinu (sejao zp i ns) a domace sejao redje na 25 negde i na 27 dok pionir sejao na 18.5... samo pionir i nista drugo!!

Ovršen F73. Uspeo sam nekako da napabirčim 1500kg po jutru. Dobro je i ovoliko, koliko je štete napravila sovica, dijabrotika, plamenac i vetar u dva navrata.

U sledeci petak 21.09. skidamo ogledno polje pionira i ujedno se organizuje i regionalni dan polja.Parcela se nalazi na magistralnom putu Bavaniste-Kovin.
Skup je u 10 casova i pozvani su svi koji tog dana mogu da prisustvuju.

Nazad
Vrh