Pioneer hibridi

Završio sam branje pionner-a sa 38 kj F02 , N43 , T56 , D11 , D12 , P1114 po gruboj proceni ( ako iz ambara izađe ista količina kao prošle godine ) 4.7 tona po kj .

Prošle godine mi je pionner-a prosek bio 6.4 t po kj .

Poslednja izmena:
Samo je jednom pala kiša u toku leta , 27 jula 50 litara po m2 . To je nas izvuko kolko tolko ali bez dobrog đubriva nema roda . Danas brao uslužno , u Zmajevku stao 2 kj .

Čuj. JA bi se izvukao i sa 15 l. al promaši i to .Ne počinje mi se berba kukuruza, ali sve mi se čini kako radim uslužno, da će biti i kod mene ,Žalimo ,više sreće idući puta.

Baš tako.U to vreme kod mene je palo cele 3 litre po kvadratnom metru.Možete vi sada da tupite i šiljite kako vam se isplatila agrotehnika a da ste prošli kao mi onda bi pričali potpuno drugačiju priču.

Kod mene je bilo tog 27 Jula 130 l po m2 i opet ne vredi nista., zakasnila kisa bar nekih 3 nedelje. Posejan kukuruz od 5 do 10 Aprila i toliko je sprzen bio da necu izvuci ni 2000 kg po kj.
@ Sandor Zar stvarno mislis da sve zavisi od djubrenja? Mislio sam da se malo dublje razumes u poljoprivredu!!!

Kod nas je palo oko 7 litara krajem jula. Pre toga je palo, mislim nesto sitno pocetkom juna. Do tog pocetka juna, usevi su bili skoro izuzetni. Cenim da nije losa agrotehnika ako se baci oko 600 kg/ha vestaka, nema korova, i uradi dva folijarna (urea i eurofertil). Rok setve kod mene barem i nije igrao neku ulogu jer mi je isti hibrid, a sejan 15.4 (najgore vreme) rodio duplo bolje na boljoj zemlji, od tog hibrida sejanog 8.4 na losijoj zemlji. Dakle, ako bih redjao faktore po uticaju: 1. kisa, 2. temperatura, 3. kvalitet zemljista 4. djubrivo, 5. hibrid 6. nacin obrade 7. rok setve. Ove godine sam pravio razne eksperimente, i imao prilike da vidim razlicite uslove na sopstvenom primeru. Takodje sejao i na tanjirano, i taj mi je najbolji, cak i na ovakvoj godini. Na istoj njivi, tanjirano, a dva razlicita hibrida, ko nebo i zemlja. Ma svasta sam probao. Sto bi se reklo, izigrao sam se za sve pare.

Pa eto napisah gore. Ja skratio maksimalno sa namerom da bude lakse i manje za citanje, a izgleda da nisam uspeo. Jel mozes konkretno, posto sam ja svasta zakljucio.

Nazad
Vrh