slobapatrola
Član
Sejacemo ove godine maja.Ima zima dw istera njeno videcete
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Od prilike toliko,ali je to sasvim dovoljno da se stekne neka slika i nauci nesto iz godine u godinu,mada jeste celi zivotni vek neka skola i svake godine krecemo u prvi razred,ali treba neke stvari razdvojiti ako ce mo tako gledati....Npr akvamax se pojavio skoro,hibridna psenica takodje,strane rodnije sorte psenice su takodje iz ne tako daleke proslosti na nasim njivama,zar nisam u pravu?Na kraju krajeva cela tehnologija se menja iz godine u godinu,tj napreduje,ne ore se vise volovima kao pre 40god nego masinama od 100 000e ... Ne sporim ja niciju diplomu niti znanje,samo kazem da se teba stalno usavrsavati i pratiti na casu,a ne garantovati nesto bez argumenata...Praksa i iskustvo!!! Koje iskustvo imenjace mozes sad pa ti imati?!
Koliko si puta do sad posejao? 10-12 puta (godina)? Ako?
Pekar ima iskustvo i praksu on mesi i proizvodi za noc stotine i stotine hleba! To je iskustvo i praksa![]()
Ja sam 2017 god. P9241 u ogledu imao 6305kg JUS zrna po ha. On je bio najbolji hibrid, ostali su imali manji prinos.Probaj 9241 ako vec trazis neki za kombajniranje. On ti je kompromis niske vlage i korektnog prinosa. Mada P je poznat po tome sto na nekom terenu jedan hibrid je odlican a na drugom je los. 9911 je njihov najprodavaniji hibrid 80.000 vreca (30.000ha), kao pre N01 sto je bio, a pre njega dok se masovno bralo u klipu b23.
Ja sam sejao P1114 pre par godina ne secam se koje.Godina je bila rodna a ja sam ga brao u klipu pocetkom septembra tek je soja bila za kosidbu.Odlican hibrid moze i za berbu a mozes i da ga ostavis u zrnu.Odlicno nicanje sklop nikad bolji biljke ujednacene.Sejan je bio na 20 cm skoro 8 setvenih jedinica na 4 kj zemlja druge klase crnica.Đubrenje je bilo 100kg mapa u jesen austr. Lincer i u prolece 200kg Ruske ureje a prinos 7000 kg suvog zrna po jutru.Jel sijao neko 1114,kako ste bili zadovoljni sa njim?
Sent from my A6 using Tapatalk
Jel sijao neko 1114,kako ste bili zadovoljni sa njim?
2016 sam brao taj hibrid clanu mcbaycow,rodio je odlicno,ali se tesko odvajao klip od ljustike.Jel sijao neko 1114,kako ste bili zadovoljni sa njim?
Ja cu samo da se nadovezem po pitanju toga da se ne secasJa sam sejao P1114 pre par godina ne secam se koje.Godina je bila rodna a ja sam ga brao u klipu pocetkom septembra tek je soja bila za kosidbu.Odlican hibrid moze i za berbu a mozes i da ga ostavis u zrnu.Odlicno nicanje sklop nikad bolji biljke ujednacene.Sejan je bio na 20 cm skoro 8 setvenih jedinica na 4 kj zemlja druge klase crnica.Đubrenje je bilo 100kg mapa u jesen austr. Lincer i u prolece 200kg Ruske ureje a prinos 7000 kg suvog zrna po jutru.
Poslato sa HUAWEI CUN-L01 uz pomoć Tapatoka