PIO + Zdravstveno

Pozdrav svima na forumu.
Čitajući razne teme, video sam da oni koji su u radnom odnosu nemaju pravo na subvencije. Oni koji ne uplaćuju PIO, takođe nemaju prava na subvencije.
Ja jesam u radnom odnosu i planiram uskoro da otvorim poljoprivredno gazdinstvo. Da li bih ostvario pravo bar na deo subvencija ukoliko bih uplaćivao PIO preko PG? Koliko je meni poznato, moguće je uplaćivati PIO na više osnova. Ili se varam?

Evo nešto novo za vas.Danas čuo_Od 1986 te važi ovaj zakon. Svako ko ima 0,5 hektara i više zemlje na imenu PIO obveznik je.Nije stvar volje hoćeš-nećeš nemoraš,nego se MORA plaćati!!!!!PIO obveznik si od tog datuma otkad imaš 0,5 hektara i više zemlje na imenu.PIO fond je pripremila 400000 opomena za dužnike.Subvencija na zemlju valjda ne može da se ostvari tako na primer:supruga,sin tebi izdao zemlju a oni ne plaćaju PIO samo ti,i članovi gazdinstva moraju imati plaćen PIO.ŠTA SVE NE IZMISLE STRAŠŠŠNNNOOO :zli:

Moj deda je hteo da se prijavi onda da placa PIO, ali nije mogao, mator bio, tako mu rekli. Ne bi me cudilo da ja sada ne dobijem subvencije, jer on nije placao PIO.

pocerina je napisao(la):
Znaci sada ce svi punoletni clanovi morati da placaju PIO ako zele subvencije ili se varam?
Polako ljudi....da sacekamo uredbu, da vidimo sta se trazi.Ali moze se desiti da se uredba ne donese sve dok se ne zavrsi preregistracija, a kad sve bude zavrseno izadje uredba u kojoj ce stajati ova gore stavka. Naravno posle preregistracije niko nece moci da menja clanove i da trazi rupe u uredbi. Tako se desilo predprosle godine kad su doneli uredbu posle preregistracije da penzioneri dobijaju samo 30 % ili koliko bese nije ni vazno.

ljakse je napisao(la):
Evo nešto novo za vas.Danas čuo_Od 1986 te važi ovaj zakon. Svako ko ima 0,5 hektara i više zemlje na imenu PIO obveznik je.Nije stvar volje hoćeš-nećeš nemoraš,nego se MORA plaćati!!!!!PIO obveznik si od tog datuma otkad imaš 0,5 hektara i više zemlje na imenu.PIO fond je pripremila 400000 opomena za dužnike.Subvencija na zemlju valjda ne može da se ostvari tako na primer:supruga,sin tebi izdao zemlju a oni ne plaćaju PIO samo ti,i članovi gazdinstva moraju imati plaćen PIO.ŠTA SVE NE IZMISLE STRAŠŠŠNNNOOO :zli:
Kako ce onda moj brat da placa pio od 3-4 godine rodjenja tad je meni i bratu baba prepisala nesto zemlje meni nesto njemu.Inace od kada je uopste i pocela registracija brat se od onda registrovao od svoje 18-19 godine.Sta ako taj koji ti daje iz porodice zakup placa mu firma pio nevezano za poljoprivredu baba nam je dala u zakup a uopste ni nema penzije mislim da nije ni placala nikad pio.A sta ako se brat naprimer odjavi zivi sam na drugoj adresi nema veze samnom i porodicom kako ce onda usloviti.Mislim da ima dosta rupa.Vec su uveli nepopularne mere bas zbog pio fonda izgubilo je dosta ljudi prava na subvencije a sada hoce jos vise da zapetljaju jer drzava nema para za poljoprivredu njima nije prioritet poljoprivreda sigurno sto se dokazuje trenutnom situacijom samo socijala i drzavna radna mesta a to je cista potrosnja para novac ide uglavnom u nepovrat.

Pozdrav forumasi imao bih jedno pitanje za vas...
Do sada nema ni dan staza,a danas razgovaram nesto sa caletom,inace on i majka su zaposleni i prijavljeni...A ja se razmisljam prijaviti na poljoprivredu...
Registrovao bih domacinstvo na sebe i imao prijavljenih oko 40ha zemlje...s obzirom da se prijavljujem prvi put,zanima me imam li pravo na subvencije za 2011god?
Hvala
Mozete mi odovoriti i na pp :ppozdrav:

Nisi radio ništa za SUP pa da ti pišemo na pp. Registruj se i uzmi pare imaš pravo.
40 ha nije malo novaca,počneš da uplaćuješ PIO od 2011 jer nisi ranije imao otvoreno gazdinstvo pa nisi dužan da imaš izmiren dug za 2010.
Požuri da stigneš sve do kraja marta. :cao:

molim za pomoc .pitao me prijatelj da li moze da uplacuje polj pio a ostalo mu je 2-3 god do penzije(radio u drzavnoj ustanovi ) inace covek se vratio na selo iz zdravstvenih razloga i sada se bavi uzgojem jagoda ,, znaci ako sada uplacuje pio poljop i kad stekne penziju koju ce primati? ,,ja nisam znao da mu odgovrim a vidim da ima kolega na forumu koji se bas dobro razumeju u tu problematiku .pozzz i hvala

provac je napisao(la):
molim za pomoc .pitao me prijatelj da li moze da uplacuje polj pio a ostalo mu je 2-3 god do penzije(radio u drzavnoj ustanovi ) inace covek se vratio na selo iz zdravstvenih razloga i sada se bavi uzgojem jagoda ,, znaci ako sada uplacuje pio poljop i kad stekne penziju koju ce primati? ,,ja nisam znao da mu odgovrim a vidim da ima kolega na forumu koji se bas dobro razumeju u tu problematiku .pozzz i hvala
Moze naravno i penzija mu nece biti poljoprivredna kao sto Lala kaze,vec se svaka godina gleda i pravi se prosek...Pricala pre neki dan gospodja iz PIO fonda,masovna je pojava i ne bi bilo u redu da primaju polj.penziju ako su 35-36 godina radili u firmi...U stvari takav je zakon za sad

provac je napisao(la):
Neka se dobro raspita! Ja sam imao takvu ideju pre 3 godine, da majku prijavim na PIO preko poljoprivrede, ali su nas savetovali da to ne radimo jer ce tih 4-5 godina koliko bi trebala da uplacuje penziju preko poljoprivrede, da joj kasnije DRASTICNO umanji penziju!

Nazad
Vrh