Pecanje, kao odmor moždanih vijuga

Jel zaledio dunavac?

Nisam skoro bio tamo.

- - - - - - - - - -

Ako neko od sarandzija ima zelju da se oproba na Sarulestiju evo prilike:

Rezervisali smo termin na jezeru za sedmodnevno pecanje šarana od 31. maja do 7. juna 2014. za sve zainteresovane ribolovce iz ex-YU i inostranstva. Opširan tekst sa mapom jezera i opisom mesta imate OVDE - klikni na link levo!
Akcijska cena u decembru 150 evra po osobi
Rezervacija (kapara) 50 evra.
Isplata ostatka do kraja aprila.
Uz uplatu cele sume odjednom, do kraja decembra, cena je svega 135 evra.
U slučaju odustajanja, rezervacija se do kraja aprila može preneti na drugu osobu.
Troškovi puta i hrane nisu uračunati u cenu.
Oformite vašu grupu od 10 ribolovaca i dobijate gratis pecanje za još jednog ribolovca.
Prilikom prijave dobijate broj – redosled za izvlačenje mesta, koja će unapred biti određena i obeležena.
Rezervacije se primaju do popune mesta – broj je ograničen.
Od 1. januara cena je 170 evra.
Potrebno je da do kraja aprila dostavite kompletne lične podatke svih članova ekipe, kontakt telefone, imejl adrese, fotokopije pasoša i fotografije za ID kartice.
Dozvoljeno je pecanje na 3 štapa po ribolovcu (eventualno četvrtim možete pecati deveriku), varaličarenje je zabranjeno!
Sme se pecati na sve vrste mamaca, i koristiti praškasta hrana.
Dozvoljeno je razvlačenje - možete koristiti električne brodiće, poneti svoj gumeni čamac sa pentom ili elektromotorom.
Možete iznajmiti na jezeru:
Šator za dve osobe – 50 evra za 7 dana.
Ležaj – 10 evra za 7 dana.
Možete naručivati hleb, vodu, hranu... koja će vam biti redovno dostavljana na mesto, ili sami kupovati – oko jezera je više sela i prodavnica.
U hotelu postoje tuševi gde se možete istuširati.
Sve informacije možete dobiti putem imejla jovanovdr@gmail.com ili na forumu sajta www.trofej.info ili na broj telefona +381 (0)62 624222.

[video=youtube_share;87CopWtOj64]http://youtu.be/87CopWtOj64[/video]

Koji su ovi šarani, ima ovde i kapitalnih

Proletos kada je bila ona velika voda na Dunavu gde je nekada bio ribnjak, svi su postavljali mreze pa i moj komsija, a cuvara normalno nigde. Dodje tako moj komsa jedan dan i trazi "cormoranovu" vagu da izmeri ulovljenu ribu za prodaju. Sta cu.... nigde ne radi, dvoje dece male, zena nezaposlena i sagnem glavu i dam mu vagu da izmeri ribu i proda. Nije proslo ni par dana kad evo komse ponovo po vagu, e tada mi je prekipelo i lepo ga isteram iz radnje uz napomenu da to nikada vise niti sta slicno ne trazi od mene, a zna da sam strastveni ribolovac. Mislio sam da ce se naljutiti ali i dalje se uljudno javlja ali vise od mene ne trazi vagu. Mozda ce mnogi napisati zasto ga nisam prijavio ili nesto slicno. Verujte mi da ne odobravam takve stvari (kradju ribe) ali ne mogu da prijavim komsiju i onoga ko ce sa tim novcem nesto kupiti deci, a nema drugoga novca. Svi mi ovde koji pisemo smo izdvojili naj manje po 1.000 evropljana za nas uzitak u stapovima, masinama i drugoj opremi, pa sada sam u nedoumici. Sa jedne strane neki nemaju mal te ne sta da jedu dok sa druge ima nas kojim smo svojim postenim radom dozvolili sebi da nazovem neki "luksuz" od opreme spram ovih koji se bore da prezive. Znam da sam pokrenuo nezgodnu temu za pisanje i razmisljanje ali zeleo bih da procitam i Vase razmisljanje na tu temu. Da li je moj nezaposleni komsija, zato sto je krao ribu (da bi deci kupio npr patike) zasluzio da ga neko prijavi za ucinjeno delo?

To ti je prilicno diskutabilna prica.U ovoj zemlji vecina nema dovoljno za zivot i mnogi nesto kraduckaju.U mom kraju J.Morave,Nisave,Bovanskog jezera-mnogo se ribe krade i to je dovelo da uzalud toliki stapovi i sve ove formaksove akcije ako ja nemam sta posteno na vodi da upecam jer mnogo ljudi kradu jos mnogi i legalno pecaju i riba ne moze da se toliko namnozi.Po mom misljenju tu treba biti strog i nema nikakve kradje.Ja licno ne bih imao srca da ga prijavim ali je to zasluzio,zbog nas savesnih i postenih.

Dusko58,ako je ulovio samo sa mrezom(bez struje)i potrosio to na decu a ne u kafanu ko sto bi neki,po meni si postupio posteno(jedino ako komsija nije neka bitanga).Znam da placamo dozvole za pecanje i da si strastven ribolovac pa te to sa vagom(tj ribom) pogodilo.Bolje i tako sto je uradio nego da je poharao necije dvoriste, kucu ili napao nekoga ko sto citamo u novinama.

Zalosno je sto to mora raditi a jos tuznije sto to i radi a ja tebe potpuno razumem nerviras se i gutas knegle zbog nepravde a tako nam je u celom sistemu za godinu dana nece vise pecati ribu tamo niko a nece ni oni sa mrezama jer ribe bit nece
upoznat si sa dramom oko zobnatickog jezera e tu je bio krivolov ali legalan mogu pricati i pisati ko sta oce ali istina je jedna da je jezero desetkovano zadnjih ako se ne varam 10 god. pod izgovorom sanacijski izlov tostolobika i to redovni ribari iz N.S. jedan se zove joca druze jezero napravljeno sredinom 70-tih godina a pre je bila recica za preskociti je ljudi su pecali na sve strane tako i na dunavu i zna se da su male somove pustili po stvaranju jezera to su grdosije koje su im iskidale mreze najveci je bio uhvacen blizu 80 kg ali njih nisu mogli tako lako vatati pa su ronioci terali iz rupa vani somove da ulete u mreze a zato tostolobici grdosije preko 30kg amuri smudjevi stuke sve kapitalci a tek sarani to su komadi preko 20 kg neki sad plivaju u adi safari bg 100% sva ta matica povadjena i prodavana na jezeru tone i tone ribe i plus kad im smrzne mreza pokolj nista drugo e to treba za jaja besiti
jezero osakaceno ostade ni babuska se ne javlja tako ko prethodnih godina ZALOST

Poslednja izmena od urednika:
Dule druze stari.S jedne strane te grize sto si komsiju odbio,a sa druge sto ga nisi prijavio.Po meni si napravio kompromisno resenje.Komsija je ipak komsija,a zasto nema posla je vec druga tema.Sa druge strane ne nosis mu porodicu na dusi,jer ih nisi prijavio.Lepo si odreagoao i odbio da budes na neki nacin saucesnik u trgovini,ili nemi posmatrac.Ima u ovoj drzavi kojekakvih lovokradica i onih sto kradu nesto drugo i ne posredno su krivi za nemastinu ovih sitnih,sto pokusavaju da dodju do osnovnog.Zao mi komsije,a i ti se ne jedi zbog takvih situacija.:ppozdrav:

Nisam ga prijavio niti sam pomislio da bih ga prijavio. Hteo sam samo da procitam misljenje o datoj situaciji ostalih forumasa a da su bili u mojoj kozi. Kao neka anketa "Kako bi Vi postupili da ste na mom mestu"?:osmeh:

Nije da ti nesto podilazim,ali sigurno bi postupio isto.Siguran sam da i komsija razume tvoj postupak,zahvalan ti je sto ga nisi prijavio i verovatno ga je stid.:ppozdrav:

Nema on pojma o ribama samo treba dodro raniti i ribe ko blata nemos vodu zaititi.
[video]http://zabavniklipovi.com/strasno-koliko-ribe-na-jednom-mjestu/[/video]

Dragi moji pecarosi, u novoj 2014-oj zelim Vam svima zdravlje, srecu, blagostanje, zategnute strune i ulove vredne hvale.:osmeh::sreca:::novac:::ppozdrav:

To je na nasim rekama bilo moguce pre oko 100 godina.Sa danasnjim zagadjenjem nema nista od takve vidljivosti.:haha:

Ima jos kako na kanalima i barama tolstolobici i amuri leda im se vide. Ko ne veruje neka ode leti na neki kanal ili baru pa ce videti.

Moze riba da se vidi i na nasim vodama ali ovo sto ova "ekipa" radi je ispod svake granice razuma ili vec ne znam kako to da nazovem, mozda je sadizam prava rec.::sramota::::samo bes::

Moze riba da se vidi i na nasim vodama ali ovo sto ova "ekipa" radi je ispod svake granice razuma ili vec ne znam kako to da nazovem, mozda je sadizam prava rec.::sramota::::samo bes::

Dule, trebalo bi njih pozvati kod nas da vide kako se ovde "peca" ako se ovo uopšte i može nazvati pecanjem :osmeh:
[video=youtube_share;sh0nNAyD4u4]http://youtu.be/sh0nNAyD4u4[/video]

Nazad
Vrh