Pecanje, kao odmor moždanih vijuga

@Duško58
Lepo,lepo...vidim omrsio si se ove godine,svaka čast.
Jedan mali predlog,zadnja karika neka ti stoji ispred signalizatora, jer ne znaš kada će naići neko june.
Pogotovo noću.

Hvala na savetu druze. Uvek je Qvic-drag otpusten pa nek izvlaci koliko hoce, a i ja sam tu prisutan. Ali sto kazes nocu kada se zadrema ne bi bilo lose tako uraditi.

Nebitno dal je noc ili dan uvek prva karika pre signalizator to je pod obavezno nebitno dali je bait ukljucen ili ne.
Evo ja se upravo vratio iz zmajeva sa extremnog pecanja ali nemam bas cime da se phvalim upecao sam box 4 koji mi je jedva doneo jednu ribu negde oko 13h, sudije su izmerile 5,100 i to je to. To je bilo dovoljno samo za 5 ili 6 mesto (neznam tacno) od ukupno 13 ekipa. Ali pecanje je bilo bas extremno kisa, vetar, sunce svega samo malo ribe, evo i neka fotka.

20tjvbp.jpg

34q4prs.jpg

aajbc3.jpg

Ma vreme je ubitacno za pecanje.::lose::

- - - - - - - - - -

Upravo stigle cerke sa poklonima za moj jucerasnji 31-vi:osmeh: (55-ti) rodjendan:

RANAC SA TERMO DODATKOM CBY 47 ZELENI

Detaljan Opis

Dodatne Informacije

No code has to be inserted here.

Veliki ruksak izrađen od čvrstog najlonskog platna. Opremljen po obodu sa više dvodimenzionalnih i trodimenzionalnih džepova, uz veliki smeštajni prostor u sredini. Poseduje i čvrste, široke i udobne naramenice za nošenje, kao i praktičan otvor sa zip zatvaračem sa strane tako da možete brzo izvaditi neku sitnicu iz unutrašnjosti bez potrebe za otvaranjem celog ruksaka. U donjem delu poseduje poseban termo-izoliran prostor idealan za prenošenje i čuvanje svežih mamaca (boila, peleta i slično), a može odlično da posluži i za čuvanje hladnog pića.

Ostale fotografije

Napomena

Dimenzije: 65x40x23 cm.

NEOPRENE STRAPS CBY - 58

Detaljan Opis

Neoprenske elastične trake za izuzetno brzo i sigurno pakovanje dvodelnih (carp i varaličarskih) štapova za transport. Trake su opremljene "čičak" sistemom i veoma su korisna sitnica koja olakšava proces pakovanja i raspakivanja više štapova odjednom, a sprečavaju i oštećivanje štapa. Dva komada su u pakovanju. Štedi vreme i živce. Preporuka!

FUTROLA ŠARANSKA DE LUXE (215cm) ZA 3 ŠTAPA CP-5287

Detaljan Opis

Dodatne Informacije

No code has to be inserted here.

Izuzetno kvalitetna i luksuzno izrađena futrola najviše klase, dizajnirana za smeštaj 3 šaranska štapa dužine 3.90 m sa montiranim mašinicama, kao i još 3 štapa iste dužine bez mašinica. Štapovi se unutar futrole pričvršćuju čičak trakama, a drške im u donjem delu ulaze u posebne džepove. Mašinice su pritom smeštene u posebnom tvrdom delu futrole i međusobeno su odvojene tapaciranim pregradama, tako da ne može doći do njihovog oštećenja. Posebna pregrada postoji i između dva dela futrole, onog sa montiranim i nemontiranim štapovima. Sa prednje strane ova futrola ima i dva dugačka džepa, dizajnirana za sneštaj suncobrana i meredova. Tu je, naravno, i ručka za nošenje u jednoj ruci, kao i bogato tapaciran kaiš za nošenje preko ramena. Torba se zatvara veoma kvalitetnim rajsfešlusom a džepovi takođe izuzetno kvalitetnim kopčama. Prvoklasna futrola koja će vas osloboditi brige o vašim skupocenim šaranskim štapovima i mašinicama!

Slike su futrola za 4 stapa ali ostalo je sve isto.

DUŠEK (MREŽA) ZA MERENJE RIBE 5122-001

Detaljan Opis

Izuzetno kvalitetan dušek (mreža) za merenje težine ribe, izrađena od vrlo kvalitetnog i čvrstog platna, sa više mrežastih otvora i jakim ručkama. Sa gornje strane ima ubačene dve jake plastične šipke koje ga drže u adekvatnom položaju i ne dozvoljavaju da se sklopi. Sa bočne strane ima postavljene rajsferšluse koji se zatvaraju ispod ručki, tako da se ovaj dušek (bolje rečeno mreža za merenje ribe) može i potpuno zatvoriti, a tu je i jedna dodatna plastična kopča koja ga dodatno osigurava da se rajsferšlusi ne otvore pod teretom ribe unutra.

Napomena

Dimenzije (u položaju kada se meri riba) - 115x60cm (dužina/dubina). Dušek/mreža za merenje dolazi upakovan i praktičnu futrolu od čvrstog platna i sa mrežicom na jednoj strani (zbog lakšeg sušenja).

​Hvala im. Normalno sva roba je iz Foraxovih prodavnica.

Poslednja izmena:
slike moje omiljene lokacije za ribolov

prva iz 2009

PB020079_zps42910de5.jpg

i druga od jučer

s1_zps41d1e68b.jpg

Definitivno ce ovo prolece biti jako lose za ribolov.

Ne da nam vreme da izadjemo na vodu i da uzivamo. Medjutim to moze imati druge dobre prednosti. Kisa stalno pada i vodostaj reka neminovno raste i omogucice ribi da izadje iz korita i da se lepo izmresti. Dosta ce ribe i ostati u tim mrestilistima kao sto je Begecka jama samo onda treba pripaziti na ribokradice, mamu li im j...m.

Ne biraju sredstva moj druze....ovde kod nas na Perucackom jezeru ubijaju strujom,nocu rade mreze,tu greba i ostali nedozvoljeni nacini ribolova dodju blazi prekrsaji.Ovi sto treba to da sprecavaju (ribocuvari),jure preko dana klince bez dozvole.....propast...::lose::

Prosto neverovatno da u svim delovima Srbije ribocuvari rade te mutne radnje,jos niko se nije pohvalio od te vrste ljudi.

I kod nas na Tamisu rade sva moguca sredstva,a najmanje stapovi.Mada ako vodostaj ovako nastavi,i ja cu uskoro u dvoristu moci da razvucem nesto.

Upravo je na B92 bila reportaza o Tamisu i Jasi Tomic i kako je u Rumuniji situacija.Bice modro,2006. smo tri dana non stop punili i redjali dzakove po nasipu,koji je bio los i obecavano nam je da cim prodje kriza dobijamo novi,ali na tome je ostalo.Inace sam strastveni pecaros,ali sve manje vremena za to.Dok smo bili mladji i manje pribora isli smo cesce sada smo naoruzani do zuba ali malo vremena.

Poslednja izmena:
Ja ni nemam gdje na ribolov, jezera su sva prepuna vode tako da ih je dosta i izašlo iz korita, a na Dravi je vodostaj dvostruko veći od onog koji je maksimalan za normalan ribolov i tako danas već šesti dan za redom.::jako_besan::::jako_besan::

Nazad
Vrh