Pecanje, kao odmor moždanih vijuga

Svaka cast Dule na izboru i kupovini nek te komplet dobro i dugo sluzi i da budu uvek zategnute strune! Nemoj mi tu sad ovako tura za sve zapicemo to na vodi :ppozdrav:

Danas montirao najlone i saranske sisteme na nove stapove. Zivce sam pogubio dok kroz one dugacke buzire nisam provukao najlon. Jel zna neko neki lak nacin da se to odradi?:sta:

Misliš na one protiv petljanja (anti tangle) ja dok sam se bavio šaranijom sam koristio onu žicu za varenje inoxa 0.6 debljine , a kolega mi je napravio na njoj malu ušicu kao na igli . Najlon još nekako ide ali upredenica (struna) nikako .

Danas montirao najlone i saranske sisteme na nove stapove. Zivce sam pogubio dok kroz one dugacke buzire nisam provukao najlon. Jel zna neko neki lak nacin da se to odradi?:sta:

Tako sam i ja radio dog nisam znao tri sata jedan sistem al sam naucio :osmeh: ako platis pice cu te naucim ima sve da sredis za minut :ppozdrav:

Tako sam i ja radio dog nisam znao tri sata jedan sistem al sam naucio :osmeh: ako platis pice cu te naucim ima sve da sredis za minut :ppozdrav:

Placam mladji brate, ne jedno nego dva pica samo kazuj.:ppozdrav::ppozdrav: Doslo mi sve da bacim u materinu. I pljuvao sam ga da lakse klizi, vrh najlona "turpeisao" da ne kaci ali treba mi vise od pola sata da provucem 0,35 kroz taj buzir.

@mbranko

Jeste druze taj buzir sto sprecava da se najlon ne osteti na skoljke, kamen ili ga saran prekine ledjnim perajem. Ma muke druze, nije to za moje godine i kratke nerve.:osmeh:

Poslednja izmena:
Lepo odes do Autosporta NS (to ti je ona radnja za sarandzije kod masinske skole) kupis sajlicu za buzir nekosta vise od 100,00 dinara (mislim da 75,00 mozda cak ni toliko) provuces sajlicu kroz buzir zakacis najlon i izvuces sajlicu i gotovo svega minut po sistemu!

Lepo odes do Autosporta NS (to ti je ona radnja za sarandzije kod masinske skole) kupis sajlicu za buzir nekosta vise od 100,00 dinara (mislim da 75,00 mozda cak ni toliko) provuces sajlicu kroz buzir zakacis najlon i izvuces sajlicu i gotovo svega minut po sistemu!

Hvala druze, imas pice kad se vidimo. Ja sam juce hteo da nadjem od nekoga kabla za struju (licne) i da izvucem jednu licnu i da nju proguram kroz buzir pa tako da provucem najlon ali eto imaju i napravljene gotove sajlice. Moram pazariti to cudo od sajle il mi odose nervi.:osmeh:

- - - - - - - - - -

Promenio sam plan, mozda sutra odem do Glozana ako vreme dozvoli.

nova sezona pecanja je pocela ,prvo pecanje u glozanu riba je veoma slabo radila,pecali smo od 13-18 h samo 3 kom 2 kg
2191g7m.jpg

ifaiw2.jpg

Bio danas u Glozanu. Riba kao sto je vec Pavel K napisao slabo radi ali ja sam vise isao da oprobam novi carp komplet. Slaba je bila posecenost na Oazi, svega 3-4 sarandzije, i svako imao po jednu ribu oko 2 kg. Na kraju pecanja dok sam se pakovao odvali dobar pljusak uz grmljavinu tako da sam dobrano pokisnuo.

i evo tog jednog saranca:
Cudo jedno i meni a i ostalim pecarosima je saran dosao na vocnu boilu. Obicno kada je hladna voda ide na mesne boile a leti na vocne. Izgleda da vise nema pravila.

Svaka cast Dule.Ja nisam iscupao jos nijednu ribu iz vode u ovoj godini....a evo prodje i mart..Sutra cu najverovatnije malo da se bacim na vodu.:ppozdrav::riba:

@Duško58
Lepo,lepo...vidim omrsio si se ove godine,svaka čast.
Jedan mali predlog,zadnja karika neka ti stoji ispred signalizatora, jer ne znaš kada će naići neko june.
Pogotovo noću.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh