Pecanje, kao odmor moždanih vijuga

Pitao sam na tom forumu gde se tacno nalazi i jako sam zainteresovan. Samo da nadjem drustvo i da se ovo vreme bar malo prolepsa.

Kolega obavezno javite kako ste prosli na tom reviru, ja sam juce prosao tim putem i nisam nigde video da ima tabla ili bilo kakva druga reklama za to jezero. Vidim da se u prethodnim postovima pominjala i becmenska bara,tako da cu vam izneti neko svoje zapazanje sto se nje tice.Postoje tri jezera 1. babuska i saran nosi se saran do 3kg i bele ribe mislim do 5kg,na 2 je uhvati i pusti i na 3 uglavnom idu stukarosi jer nije ocisceno. Ne bih vam preporucio da idete odmah posle pustanja sarana jer bude i do 250 ribolovaca i peca se sa obe strane jezera koje je siroko 80m tako da ocekujte mrsenje najlona i svadju sa kolegom preko puta. Mada to vam je i jedina sansa da uhvatite(odmah posle pustanja jer posle kao navodno ne radi:sta:). Moja preporuka vam je da ako zelite tamo da pecate idete do polovine marta i pecate na plicem delu jezera tj na kraju jer se tu voda prvo ugreje i javlja se stari saran...:riba:

Evo sta su meni odgovorili ljudi iz tog kraja:

Jezero Basiana se nalazi na pola puta izmedju Rume i Indjije,u selu Donji petrovci.Od Rume je udaljeno 15 km,i asfaltni put vodi do samog jezera.Sve detaljnije mozete pogledati na facebook-u REVIR BASIANA

Jezero Basiana

13062012281.jpg
[/IMG]

13062012278.jpg
[/IMG]

13062012280.jpg
[/IMG]

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: PKB
@zlatko

Zlatko daj i propratni komentar uz slike. Od kada su, ko su gospoda na slikama itd.....

Slike su od proslog leta sa Basiane u Donjim Petrovcima. Gospodu ja ne vidim. Na slici su dva pecarosa pocenika- ja i moj sin. Posle 10g pauze ponovo smo krenili u akciju ali na sarane. Pre su to bile babuske, a sad ucimo kako se peca, mnogo se promenilo od pre 10g.

Uh danas ogrejalo sunce a mene zasvrbelo mesto. Mal je falilo da se spakujem al mi boile jos u zamrzivacu.:osmeh:

pozdrav pecarosima. i ja bih trebao otici malo do bare zasavice da vidim hoce li krenuti stuka ,da malo odmorim dusu. camac nisam od jesenas ni pogledao dal ga ko nije poplasio. prosle godine je jako lose radila a i ovi nasi toboze ekolozi pocistise sve. nebiraju sredstva. moram otici sutra malo makar da izvidim stanje a kilometar mi od kuce

evo me sad sam stigao sa zasavice. camac su mi potopili srecom je vezan sajlom pa nisu odvukli, jedva sam dosao do njega kroz rit. sreca bi kolaca i pokoja daska da nepropadnem u mulj. uspeo sam ga prevrnuti da ispraznim vecinu vode i posle kanticom ostatak. ali sav mokar preko kolena nisam se hteo zadrzavati duze a i kisa pocela tako da ce pecanje morati bar do sutra sacekati. ali lepa zanimljivost . prosle godine su nam dosla dva bela labuda a sad oko 10 kom .uspeo sam ih slikati teleconom ali jedva se nadziru jer neprilaze blizu. jos se plase. e da neostado mokar bar bih izveslao blize da ih se nagledam a bara mirna i tisina.dusu odmoriti samo tako

Na rukavcu Drave jedan par je cijelu godinu tamo, a kad sam bio zadnji puta pred novu godinu spustilo ih se desetak i umalo da sam ostao bez štapa jer mi je jedan pokupio najlon, sreća je pa se zaustavio u grmlju onda sam nekako meredovom privukao na obalu.

l2_zps012ef7ad.jpg

l1_zps5f8fbef0.jpg

Ja sam prvi ribolov ove godine obavio prošlu nedjelju ali umalo da mi je prisjeo za cijelu godinu, naime nisam kupio kartu jer mi je blagajnik bio u ribolovu na toj vodi gdje sam i ja namjeravo ići i kao neka ja dođem on če mi tamo napisati dozvolu, međutim otišao je prije kući a meni se nije išlo do njega te ostanem u ribolovu bez dozvole, mada mi je kolega koji je bio tamo napomenuo da bi mogao doći ribočuvar ali sam mislio pa nije dosad mi nikad došao neće valjda sad kad sam privi puta u ribolovu bez dozvole. Nije prošlo ni sat vremena evo njega i onda smo natezali pola sata, i ništa i opet još nekih petnajstak minuta dok se vraćao i nekako ga ja i kolega ubijedimo da sam zvao blagajnika neka on nazove da mu potvrdi i nekako mi progleda kroz prste ali da mu što prije dostavim podatke o dozvoli. inače je kazna od 200 do 350 eura i minimalno 6 mjeseci zabrane ribolova (to mi još više pogodilo nego novčana kazna).

Nazad
Vrh