Pecanje, kao odmor moždanih vijuga

Ovo deluje bas ozbiljno na linku.Da to nije neka provala kao "pticiji grip"ili "svinjski"....Ne znam sto ali ovima sa kojekakvih instituta vise nista ne verujem.:

Danas toplo,mirno vreme....moglo je se malo skociti do Drine na skobalja ali me zaj.bava to sto jos nisam kupio dozvolu:haha:Podigli ovi cenu domacinski ::novac:::zli:

Pitanje dal je neko od ribolovaca ove crvene crvice(gliste) video u bandaru ili smudju (grabljivice) i ranije, a ne samo poslednjih 10 dana. Imao sluzbeni razgovor sa ribolovcima na Tamisu u Pancevu, imali dva bandara od 3 sa tim simptomima, a nisu nasli kod stuke. A na forumu Vukovi sa Dunava citam da su se ljudi sreli sa ovim i pre vise godina. Interesuje me situacija na vodama koje nisu bas blizu Dunava, delovi oko Subotice, Kikinde, Zrenjanina a ja definitivno hocu da istrajem u registrovanju ove bolesti u nasem okrugu. Ukoliko nasi ribolovci budu imali nove slucajeve postavicu i slike.

To mu otprilike dodje kao trihinela kod svinja,samo sto trihinelu ne moze da ubije niska temperatura.Po meni to nije nista opasno jer nismo mi Esimi pa da jedemo zivu ribu::sretan pecaros::

Ovaj parazit je aktuelan vec dobre 3 godine. Uglavnom su ga nalazili u bandarima, mada ga je bilo i u stuki i smudju. Ove godine sve je cesci u mesu smudja, a zasto su tek sad okacili vest zvanicno interesantno je pitanje.

Ja nisam cuo da je zabelezen jedan jedini slucaj da su nekoga seckali,tj da su iz nekoga vadili te parazite hirurskim putem.Koliko ribara ima .....valda bi neko "pazario" te parazite do sada.:haha:

Ma ovo postoji oduvek samo ljudi nisu mnogo obracali paznju na to. Nase ribe su pune glista odavno cak se o tome govorilo i u emisiji lov i ribolov ranije kako se secam. Ocistite ribu pa u Zamrzivac ili odma u kotlic il tanjiracu. Ako se drze u frizideru krenuce crvi napolje ako ih ima naravno.

Kovinski most.Banatska strana, odmor mozdanih vijuga od letos :osmeh: nije bilo ulova ali sam se nauzivao pored Dunava uz rostilj,hladno pivo prelep i suncan dan :ppozdrav:
slika0988.jpg

Ludi mene vec pocinje polako da drma kriza a ovo sr@nje od vremena nikako da se prolepsa pa da zabacim negde a ne da gledam u slike
2ajqqh3.jpg

Ovo su moji stapovi Byron 3.6 3lb bez znakova koriscenja i nauceni stapovi da pecaju ribu, a posto sam u fazi nabavke jacih 3.5lb a budzet je mali teska srca moram da se odvojim od njih pa ako je neko zainetresovn zamenio bi ih za 100evrica. Ponuda vazi samo do pocetka sezone posle ako se ne prodaju ostaju kod mene!

zima nisi jedini koji si u krizi, meni je čak i žena (koja uvijek gunđa kada idem u ribolov) rekla da je čeka da se vrijeme proljepša da odem malo na vodu i ne za...bavam je kod kuće. a spremio sam i pribor za prošlu nedjelju i mislio otići na neku tekućicu (jer su jezera većinom zaleđena) ako ništa drugo barem da malo direktašem pecam, jer idu grgeči i klenovi a možda uleti i koja gavčica a ona je idealan keder za veće grgeče, smuđeve i manjiće ( lota lota ) pa bi mogao i na Dravu ali ovaj snijeg sve za..bo. Manjić (lota lota) se kod mene obično lovi zimi i ima ga dosta u Dravi a nisam vidio da ga netko od vas lovi, inače spada u vrstu bakalara i jedini je slatkovodni primjerak te vrste.

2i7a4xy_zps5032a0a9.jpg

Lovi se Branko i kod nas na Dunavu isto zimi i popularno ga zovu "zimski" manic. Dosta ribolovaca ovde i cverglana zove manic ili manjov pa su ovome pravom pridodali jos zimski. Sto se krize tice doslo mi da ujedam sam sebe za **greška. Mislio sam ono kad je bilo opicilo +13 da cu za vikend bar na Oazu u Glozan, kad vreme se sjebalo i evo provodim vreme u radnji i kraj kompa.

@zima
I ja kupujem od 3,90 m stapove 3,5 lbr ali necu ove od 3,60 da prodajem. Za nove cu kupiti i nove masinice pa da imam dva kompleta za razlicite vode. Na oazi je dosta zeznuto (mislim) pecati sa tim od 3,90. Vrlo lako olovica i sistem mogu da idu preko sajle, e pa cu za takve (krace) vode ostaviti ovaj pribor od 3,60 a za ozbiljnije vode ici ce novi od 3,90 sa masinama formaks legend carp 8000.

Ludi mene vec pocinje polako da drma kriza a ovo sr@nje od vremena nikako da se prolepsa pa da zabacim negde a ne da gledam u slike
----------
Ako se bavis pljoprivredom kako mozes da kazes da je ovo sr@nje od vremena, s obzirom kolko fali vlage u zemljistu?

Nazad
Vrh