Pecanje, kao odmor moždanih vijuga

Kao sto vidis upecan u Sredu na Zmajecackim Jezerima tezio malo ispod 4 kg zaleteo se umesto sarana na boilu sa ukusom skoljke

Od jutros pa do 14 cas. Begecka jama, oko 5 kg meleza na crve. I pored vode pakleno.

@peto1
Pa ja ako lazem, barem se ne kunem.:osmeh:

Danas bilo mnogo losije, samo 8 meleza ali u 11 sati vec bio kod kuce, ne moze se ni pored vode::suncanje::.

Uoči Ivandana i na Ivandan odem da vidim šta kaže šaran na Moharaču.
Ne kaže ništa,ćuti ko pi...
Nadjem solidno mesto,markiranje dna,nadjem lep spod,kvalitetna prihrana (kuvani kukuruz,pšenica,tritikale,konoplja,graorica,2 vrste peleta,seckane boile...)
Za 30 sati pecanja ni udarca,mož njakati.Popizdio,a nije mi prvi put...
Bar sam izgoreo pecajući na plovak bodorke.
Mačke se razvalile.
nb9b1z.jpg

Cujem da je na Dunavu katastrofa.Ne radi nista.Pojedinci odustali od Dunava i idu na Obetsku baru.Kazu radi sve zivo.

Kako cujem na Dunavu je krenuo som, i svi ga cekaju u nekim rupama. Tu blizu nas gde je "Karin comerc" vadio pesak kazu da lepo radi. Tacnije na delu Dunava u Veterniku.

Ljudi da se pohvalim ponovom. Kupio sam danas tri karbonca "Formah legancy tele carp 360", lepi stapovi. @zima posto mislim da ti trenutno imas najbolju artiljeriju daj ocenu za moj ponov.:ppozdrav:

Gresis Dusko moja oprema spada u neku srednju klasu ali sve radi besprekorno a sto se tice tih stapova ako se nevaram to su sedmodelni teleskopski stapovi sa plutanom drskom, imao sam u ruci u formaxu i izgledaju sasvim solidno odradjeni ali nisu za neke daleke izbacaje ali to znaci da ce biti vece uzivanje prilikom drila drugo nemogu da kazem posto ih nisam koristio tako da nebi pricao napamet! Ali ipak mislim da je dobar izbor sa srecom ih koristio i sto pre ih overio na vodi :ppozdrav:

@zima
Tezina zabacivanja je 60-120 gr. Znao sam da nisu za daleke izbacaje ali ja zbog moje noge (proteza kuka) i ne mogu bas daleko da vurim. Sto se tice overe, moram jos da kupim postolje pa komercijala ovi nece ici na Begecku jamu. Za tamo su "Micheli prestiz" 3,02 m. i "formah fency" 2,40 m. Kada budem kupovao postolje bicu slobodan da ti se obratim za savet.:ppozdrav:

@Dusko i ako je tezina zabacivanja do 120grama ja ga nebi opterecivao vise 90 grama posto je to ipak teleskop a oni su ipak malo slabiji od dvodelnih parabolika pa da nemas neprijatno iznenadjenje, ni ja moje nisam nikada opteretio vise od 100 grama a ipak imam dosta daleki izbacaj mada to ne zavisi samo od olova tu igra ulogu pono toga kako vestina ribolovca , debljina najlona, masinica sa long cast spulnom, duzina predveza, oblik i tezina olova i jos ponekih faktora ali kako ti zbog kuka nemozes ni bas jako da zamahnes onda nema ni potrebe da kacis tesko olovoa u nasoj okolini bas i nema neka komercijala za dalek izbacaj

ja sam se jucer spremio za soma , pripremio kedere, crne i kisne gliste te pilece iznutrice koje sam "spakirao" u najlon carapu da ih zastitim od sitne napasti (americkog somica). na jedan stap stavio sam te iznutrice a na drugi gliste. nakon desetak minuta prvo je poceo zveckati ovaj s iznutricama ali ono na sitno izvadim nakon pola sata i nista nije ostalo od mamca samo carapa. izvadim drugi nema ni jedne gliste, kako su u vodi stalno bili sitni mjehurici odmah mi je bilo jasno da su u pitanju kornjace. ajd dobro ne ide na to bacit cu na kedera (babuske velicine dlana) i opet isto stalno zveckanje jer napasti od kornjace ganjaju kedera koji su nakon pola sata izgledali kao da su prosle kroz kombajn tako da sam na kraju odustao od ribolova i vratio se razocaran kuci.

@zima
Odmah u radnji trgovac je rekeo da je on na njegovim stapovima a isti kakve sam i ja kupio stavio karbonski vrh zbog daljeg izbacaja. On njegove nosi na more. Uostalom nisam ni ja kuce od juce, probacu pa cu se prilagoditi. Stavio sam najlon "Trabuco 0,40mm" i hranilice sa laganim olovom, tako da kada jos stavim hranu nece biti teze od 60-80 gr zavisi od kolicine hrane. Necu ja njih jos koristiti dok ne kupim postolje(stativ), a onda tebe pitam za "Glozansku Oazu"

@mbranko
Menjaj mesto i strpljenja.

! Ali obicno manje vise uvek pecam na tri stapa a na mestu cetvrtog stoji raketa kad je koristim a nekad je i prazno mesto ali jako ruzno izgleda!

Hajde druze objasni meni neukom sta ti je to raketa? Tolike godine idem na pecanje i stvarno nisam cuo za tako nesto u pecaroskom terminu. Mora da je nesto sto svi znamo sta je ali pod drugim nazivom.:ppozdrav:

Vojvodjanska oaza je skupa u pm. 1500 samo dan + nemoze svoje ni pice ni klopa nego sve mora da kupis u restoranu

A raketa ti sluzi za hranjenje sa zrnastom hranom na velikim daljinama vezana je na spod stap jake libraze 5 ili 5,5 libri
30m3j1l.jpg

Nazad
Vrh