Pecanje, kao odmor moždanih vijuga

E sad si ga upropastio.:ppozdrav:Bitno je ipak da bodljikavi vise vode ne vidi.

Bosut jeste upropašten,ali ne toliko zbog američkog somića nego zbog velikog broja ribokradica.
Mreže,struja...kad bi imali atomsku bombu,i nju bi bacili.
Odavno tamo ne idem,ponekad rano s' proleća na studvu i to je to.

Nekad sam ja vozio 100km da bi se napecao.Vredelo je.Ribe bilo vise,a i benzin bio jeftiniji.

juče bio na kanalu kod bečeja.
nas dvojica 6-7kg sitnih karaša i par bandara.
stigli smo prvi a posle 8 je bilo k'o na vašaru.čitave porodice pecaju...muž, žena, sitna deca...
jedni puštaju muziku, drugi se deru...
žena došla, sela na 2 metra od mene i zabacila preko 3 moja štapa...
preselo mi pecanje...

stigli smo prvi a posle 8 je bilo k'o na vašaru.čitave porodice pecaju...muž, žena, sitna deca...
preselo mi pecanje...

Stvarno tuzno.Bolje da si isao na sladoled ili ladno pivce.Kako neko moze pokvariti dan.

I na Begeckoj jami ima sitnog amerikanca, ali kako su stavljali kaveze mnogo manje. To je zlo i korov u nasim vodama, i ne treba djubre vracati u vodu.::jako_besan::

Mozda neki ne znaju,ali manic se hrani mladji ostalih vrsta riba.Vestacki je ubacen,stvarno ne znam zbog cega i evo sta napravi.Znam da je dobar za riblju corbu i uz mrenu je gotovo ne zamenljiv.Mozda ima i drugih prednosti.Bodlje to svakako nisu.Jos samo da nam ubace pirane,pa da se kompletiramo.
Cuo sam da je pokrenuta neka inicijativa da se iskoreni iz bosuta.Mislim i iz Studve.Al to ocigledno nije zazivelo.

predhodno ti je pisano to nije manic, manic je druga vrsta ribe, on je bakalar i nema veze sa somom,a ovo sto ga zovu cverglan ,amerikanac...je americki patuljasti som i nije tacno da toliko jede mladj samo se jako brzo razmnozava i agresivan je pri odbrani svoje mladji, a sto se tice unistavanja drugih ribljih vrsta amerikanac je za babusku amater

Pricam sta sam cuo.Mozda je dezinformacija.Moja praksa je da sam lovio 15kg babuske i pored nje dodje i bandar i bodorka.Pricam o istom danu.A tamo gde sam ulovio 1kg tog bodljikavog skota,nisam mogao uhvatiti nista drugo.Mozda je slucajnost,ali mi se ponavljalo vise puta.
Desilo mi se da uz druge vrste ribe dodje i on jedan,ali ono na Bosutu je bilo ne ponovilo se i to 3puta za redom.Ponavljam nista drugo osim njega.Uzgred pecano je na glistu.

Masala.Pa to treba drustvo da ocisti.A vala i da pojede.Sta ti to pecas.Mislim na vrstu ribe.

tog americkog soma ima i kod nas on je velika stetocina ali ga je od prosle godine skora pa nestalo neznam zasto on jede mladji i jaja od drugih vrsta riba i jako je izdrzljiv za hranu je nemoguc jer sve on jede a cak se bori i sa saranom tako da su mi pricali kad ulove sarana on bude sav krvav

oni su jako prozdrljivi i to je razlog zasto druga riba ne moze da stigne do udice kad su oni u blizini a pored toga ima ih i mnogo,a to sto su nestali, postoji neki virus koji ih ubija ali ih ne ubije uvek sve ali dobar broj ih ode, to se zadnje 3 godine u jesen desava kod nas na Begeju, a i drugim vodama u okolini

preselo mi pecanje...
...a davljenje do besvesti,'el imaš malo crva,a glista,a što tolika dubina...još da se sprijateljimo pa da ih zovem na svečare.
a kad uhvate da 'rane,mož junicu odraniti.

Vidim da i vi u srbiji sve vise imate problema s americkim somicem (ili kako ga god mene zovu patuljasti som ili skraceno patuljan). kod nas je na bajerima gdje se kopao sljunak prava napast ostale male ribe (crvenperka, zutooka) skoro da i nema. recimo na pec ukoliko je mamac glista, crv, kukuruz šećerac je nemoguce uloviti neku drugu ribu osim njega , na ostale mamce ide malo manje ali isto se hoce zaletiti na boilu jedino sto ne voli je stari kuhani kukuruz i psenica. A sve je to plod neke budale koja ga je mislila nastaniti na nasim vodama jer u americi on izraste do 2.5 kg i vise, medjutim ocito da mu nesto ne odgovara pa su vecinom mali , moj najveci je imao pola kg ali to je rijetkost . sad pokusavaju nesto ali opet s naseljavanjem alohtone vrste tj. pastrvskog grgeča koji je jedini njegov prirodni neprijatelj. mada se bojim da nesto opet ne krene po zlu pa ce situacija biti jos i gora.

Ja pretezno preferiram pecanje direktasem na plovak, ali i saranski ribolov kao i stuku na kedera dok varalicarenje i musicarenje ne volim.

Bio po podne na jami. Dok je bilo tmurno i sipila kisica melez lepo radio. Cim se razvedralo i pojavilo sunce oko 17 cas. prestalo da peca. Imao 9 lepih meleza.:ppozdrav:

Nazad
Vrh