Pecanje, kao odmor moždanih vijuga

Pa kada ste mladi i niste na dijeti. I ja sam nekada obilazio kafane samo zbog estradnih umetnica, ali davno je to bilo.

Pa sto se tice pevaljke mlada lepa nem sata samo joj ja falim :osmeh: a sto se tice klope ja bas i nisam nesto zadovoljan jeo sam na 100 mesta bolju corbu na primer ali od Bresine u Begecu nesecem se bolje

Pa sto se tice pevaljke mlada lepa nem sata samo joj ja falim :osmeh: a sto se tice klope ja bas i nisam nesto zadovoljan jeo sam na 100 mesta bolju corbu na primer ali od Bresine u Begecu nesecem se bolje

Da je pametna mogla bi da te ima kada kod hoce.:haha:
Corbu kod Brase na cardi kuva moj komsija i drug Pavle Paja Kovac i njegov sin, treci koji isto tamo kuva je Minda Jovanovic takodje iz Futoga. Oni redovno predstavljaju Brasu i na takmicenjima u kuvanju corbe i ribljeg paprikasa.:ppozdrav:

Vidi vidi gurmana i kafanskih ljudi.Jos da zima nije rodjen 01 01 2010 :sta:verovao bi i da ste isli po kafanama i preporuku uzeo za ozbiljno.

Haha mozda smo i bili negde zajedno u kafani a nismo ni znali inace pozdravi komsije mislim da su ako se dobro secam drugo mesto u drzavi za riblju corbu

Ma nema gde nisu osvajali nagrade i zlatne, srebrne kotlice. Ali i jesu majstori.Treba to voleti. Paja Kovac je i dobar pecaros a Minda Jovanovic samo covek Dunava i predstavlja se kao recni mornar.

Danas bio malo da probam da pokvasim najlone na Dunavu. Kako kazu u ribara mokre gace za veceru nezna sta ce. Al su se malo preracunali Komsija uhvatio 3 tolstolobika a ja samo jednog malo osrednji malo jace od 4kg nekih 100 grama. Rucak bio ko bog jos se trzo dok sam ruco koliko je svez. Vruce i pored vode i pod vrbom nista ne pomaze ovoj zegi.

Dali znas sta je to cuvarkuca. Ni ja nisam nikad na to pecao do sad a pecam vec prilicno dugo. To moj komsija ima na staroj kucu i skida po komad i to nozem lepo rasece i napravi od nje kao pupoljak i kaci na udicu na mindusu. Malo ga jos izgnjeci i one zilice, vlakna lelujatu u vodi ko trava. I ja sam se samo nagledao sta radi. Da mi je neko rekao reko bi da laze, sad sam se licno uverio svojim ocima. A pupoljak od spanaca je kraj grane spanaca koje je ko klupce to odkida i to kaci na udicu isto na mindusu. Slike nemam jer mi je crkao aparat i sad mi financijski direktor ne da kredita da kupim drugi. Ako budem isao od nedelje gledacu da nadem neki da pozajmim da sve uslikam pa da se uvrite neverne tome.

Ma znas da se ja salim. Cuvarkucu zena zapatila i eno je na crepu od zivinarnika. I ja prvi put cujem da se na nju peca. Za tolstolobika znam da se lovi samo mrezom i grabuljanjem, iako to nisam nikada radio.
Danas bio na Begeckoj jami, dosao malopre, ulov petnaestak meleza vise sitniji nego normalni dosli na crva.:ppozdrav:

I danas Begecka jama s tim sto su kasnije dosle supruga i starija cera i evo sve do sada. Dobro radio melez, ulov oko 4 kg. Vecinu podelio nesto malo ostavio nama i to onog sitnijeg za res.:ppozdrav:
Saran se nije javljao na kukuruz secerac.

Poslednja izmena:
ja sam bio od 3 popodne pa do 10 nalovio sam se samo cvergla barem 50 komada i dvije crvenperke. a na jednom koji je bio postavljen za sarana/amura mi oslo sve u pm, jos nikad nisam imao takav griz (a zaboravio sam ukljuciti bait runner) stap se svinuo skoro do vode i pljus tako da je zvonce odletjelo s stapa . prvo je malo zvecnulo i ja ga pogledam vidim da je dalje mir mislo sam da pipka a za pola minute je bio udarac tako da nisam ni stigao uhvatiti stap vec je sve bilo gotovo.

Taj dosadni manic ide na sve. Ako zelite da ga izbegnete pecajte na stari kukuruz kuvani. Mnogo redje manjov na njega udara.

Nazad
Vrh