Pecanje, kao odmor moždanih vijuga

Masala.Pa to treba drustvo da ocisti.A vala i da pojede.Sta ti to pecas.Mislim na vrstu ribe.

Netreba to cistiti niti pojesti to se vraca nazad u vodu svaka riba se vrati nazat i zato mozes toliko puno upecati inace da se pojede nebi ostalo nista i nebi ni mogao upecati to se zove bato moj sporcki ribolov :osmeh:

@SAMA
Bato moj @zima ti je majstor sa ribnjaka. On se samo slika sa ribama kao Rale. Normalno salim se. Lepo je ici i na komercijalne vode, ko moze i ima sa cim (oprema). Uredjeni tereni, platforme donose pice na teren a ribe koliko hoces. Meleze vlasnici mole da ne vracas u vodu. Od skoro sam cuo da radi i u Backom Petrovcu ribnjak, upad samo 250,0 din. Meleze nosis koliko hoces i ne placas. Saran je mislim 230,0 kg. ali do 5 kg tezeg ne mozes da platis, mora da se vrati u vodu.

@Dusko koja je to voda u Backom Petrovcu? Ja znam samo za takozvanu Andiho Jamu ali tu nema zadovoljstvo za mene posto je to na najsirem mestu mozda 20metara a vecinom ne prelazi 10 metara a kad ti kazem da ja volim da mi je izbacaj na 100 i kusur metara shvatices i zasto taj "ribnjak" nije za mene ali mozda ti znas neki drugi ribnjak?

@zima
Druze samo sam cuo za taj ribnjak, negde je van B. Petrovca mislim nije u naselju. Raspitacu se tacno i javicu ti.:ppozdrav:
Danas ponovo bio na jami, katastrofa. Smrzli se kao p....., a riba na svaki sat po jedan melez. Sarana ni u snovima. Uopste se nije javljao danas. Pre par dana tu gde pecamo kolega dobio sarana od celih 5 kg. Zamisli dosao na glistu djubretarku.:ppozdrav:

Pre par dana tu gde pecamo kolega dobio sarana od celih 5 kg. Zamisli dosao na glistu djubretarku.:ppozdrav:

ako je lovio na dnu onda nista cudno jer saran ruje po dnu i usisava hranu pa je tako i usisao udicu s glistom, meni je jedno dok sam lovio kedere dosao amur ali ga nisam uspio izvaditi jer je udica bila minijatura (16).

ja sam upravo zavrsio pripreme jer imamo sutra klupsko takmicenje a kako mi je ovo cetvrto na kojem se takmicim valjda ce biti bolji rezultati nego prijasnjih godina. jer sam uvijek isao na bijelu ribu (zutooka, crvenperka, babuška - melez) a svaki put je pobjednik imao samo americkog somica e sad poucen tim iskustvom pripremio sam primamu bas za njega tako da se nadam da budem barem u prvoj polovici poretka, mada se ne opterecujem rezultatom jer za mene je i los ribolov bolji od dobrog seksa :osmeh::osmeh: .

I danas bio na Begeckoj jami. Lep dan, a i melez pristojno radio, saran se nije javljao barem kod mene. Sada do sledeceg vikenda ne idem na pecanje, preterao sam ovu proslu nedelju.

Ako mislimo na isti tu andijevu jamu to je daleko od ribnjaka a inace nalazi se u ataru kad predjes pontonski most kod vocnjaka skrenes desno i na jedno kilometar sa leve strane ali kazem "jezero" je siroko mozda 10metara a na jednom kraju celih 20 a ja bi tu i plovak prebacijo a kamoli saransku artiljeriju

@zima
Jeste druze spominjali su da se prelazi neki most. To je najverovatnije to sto ti govoris. Ja sam ponavljam samo cuo, ako je tako to nije ni za mene. Tvoju artiljeriju sam video na snimcima, ali ni ja sa micelima nemam sta onda tamo da trazim.:ppozdrav:

Mada se u Backom Petrovcu prave ribnjaci za sporcki ribolov iza stare ciglane ali te nece biti tako skoro gotove kako sam cuo iz price a za ovu jamu i da pecam popreko i tako bi mi bilo kratko za ovu moju "tesku artiljeriju" mislim saranske stapove :osmeh:
35almdu.jpg

Inace gledao sam juce na Cari Ribolova Begecku Jamu lepa voda

Kako gde na nekim vodama je samo tri na nekim moras doplatiti za cetvrti a na nekim moze stalno cetri stapa a u ovom gore slucaju smo pecali nas dvojica svaki na tri stapa samo su tako bili postavljeni tu cetri a tamo dva! Ali obicno manje vise uvek pecam na tri stapa a na mestu cetvrtog stoji raketa kad je koristim a nekad je i prazno mesto ali jako ruzno izgleda!

@mbranko
Kod nas je dozvoljen ribolov na tri stapa sa najvise po dve udice na stapu. Ovo sto @zima pise to je za komercijalne vode. Sem komercijala on ne ide na druge vode pa tako i pise.:ppozdrav:

zato sam i pitao jer znam da su i vas i nas zakon samo modificikacija EXYU zakona , a kod nas je kazna za cetvrti stap cca 300€ plus oduzimanje jednog stapa kojeg kasnije mozes otkupiti.

BTW jel ima tko kakva iskustva u lovu soma , jer ova dva bajera kod mene je vjerojatno maca (kad ga ameri zovu catfish) pocistila sve pa nema ni suncara a kamoli ostale sitne ribe, na proljece su bili puni i suncara i crvenperke i bodorke. Zanima me sve od udica, mamaca i sistema, stap i rolu imam za takvo nesto ali kako ga nisam nikad lovio neznam kako napraviti sistem , koja velicina udica i koji je najbolji mamac mada kako izgleda voda (bez male ribe) zagrizao bi i na gumenu čizmu.

@mbranko
Na delu Dunava kod mene kazu da su somcad pocela da rade ovih dana. Na cega ih pecaju ne mogu da ti napisem, ali raspitacu se. I na Begeckoj jami su unazad petnaestak dana pala dva somceta u delu jezera gde ja pecam. Jedan oko 2 kg je dosao na varalicu a drugi oko 1,5 kg na zelenu glistu. I za soma koji ces pribor i istem koristiti zavisi od vode, da li je tekuca ili stajaca.

Redovno na dubinu sa olovicom. Na trokraku kaci durduboke i zelene gliste. Pazi da mamci na trokraci budu iznad dna. Ako su na dnu udju u mulj ili sljunak pa ih glavonja ne moze da uzme.
Ja sam moje micele danas malo doterivao pa ako se javi saran ostavljamo fensije formah i meleze i dajemo se na pravi posao. Normalno ako supruga pristane da bude u radnji.::namigivanje::

hvala ti dule, samo me zanima kakve su to zelene gliste, durdurbaka zbog suse vjerojatno necu naci ali da probam s ovim glistama.

Branko, zelene gliste ces naci pored vode u zemlji. Tvrde su debele i zelenkste. Durdubake mozes i da kupis, ako nema probaj i na rovca, malu zabu. Oni koji pecaju grdosije od somova znaju da okace na veliku trokraku i pilecu dzigericu sa sve crevima.

Nazad
Vrh