Pecanje, kao odmor moždanih vijuga

I kod nas je naziv za suncanicu kod dosta ljudi karas a to su u stvari dve razlicite ribe , tako i ljudi kod tebe zovu ribu pogresnim imenom :riba:

Ja sam danas probao da zabacim plovak ali vreme je hladno tako da kod mene riba ni da pipne pa sam zbrisao sa pecanja u kucu tu je toplije :osmeh:

Danas popodne bio na Begeckoj Jami, malo pecarosa. Ja imao samo jednog krupnijeg bandara. To je bio prvi put ove godine da sam isao na pecanje.:ppozdrav:

Jedno od ovih jezera- Markovačko, je loše za pecanje.
Ribe ni za lek.
Trebalo bi da se zove Čmarkovačko.

Jutros od 4,30 do12,00 pecao na Begeckoj jami..... katastrofa. Samo 4 meleza i jos sam bio jedan od boljih. Pecao na dubinu sa hranilicama. Plovkarosi sa obale i iz camaca .. tuga i ocaj. Jeste da je bio nocas pun mesec, ali ne bi trebalo bas da je toliko lose. Kazu neki da su primeceni krupni somovi, mozda su oni rasterali ove sitnije. Ali to su sve nagadjanja. Uglavnom kazu ljudi vec danima jako lose.

Bio i danas na Begeckoj jami od11,30-16,00 cas. Iako je danas losije vreme nego juce riba bolje radila. 14 meleza, dva saranca vratio u vodu.:ppozdrav:

Bio od jutros rano do 16 cas. na Begeckoj jami. Lepo radio melez na crvica. Pecao na dubinu sa hranilicama, ulov 4-4,5 kg meleza. Saran se nije javljao.:ppozdrav:

Kakvo je inace stanje za pecanje ?
Ja od nedelje idem kuci a strasno mi se ide na pecanje,moram i stapove malo da namontiram teleskopi klasika,a sta sa dubinkama da li 3 krake udice ili i tu klasika hranilica i dve obicne udice.Radi se o Bosutu.

Ma hranilica i po dve udice. Prava primama u hranilicu, mamac na udicu i napred. Barem na Bosutu ima ribe.:ppozdrav:

Ima da ne kazem sta...prazan je ove godine i prethodnih samo je lane bilo kao da je neko prosuo iz kante.
Ne znam zasto ali nesto najvise volim teleskop i plovak pa lagano.

Ja sam ranije pecao na Bosutu i razbijao.Ribe ko u prici.Pre par godina samo onaj bodljikavi americki skot ili ti manic.Grize ko lud.Nisam mogo od njega posteno ni da zabacim.Upropastise onakvu reku.Ko li ga donese da pojede svu mladj.Bilo bi mi izuzetno drago da se reka oporavila.Ja od onomad ne bi na njoj.

Ja sam ranije pecao na Bosutu i razbijao.Ribe ko u prici.Pre par godina samo onaj bodljikavi americki skot ili ti manic.Grize ko lud.Nisam mogo od njega posteno ni da zabacim.Upropastise onakvu reku.Ko li ga donese da pojede svu mladj.Bilo bi mi izuzetno drago da se reka oporavila.Ja od onomad ne bi na njoj.
Bio sam ja prije 3_4 nedjelje, samo amerikanac ubija:zli:::jako_besan::::lose::

E a bese tako mocna reka.Nemos stici pivo nateci.moras povaditi stapove pa:ppozdrav:.Sve vadio blizance.A sad trezan ne vredi ni kretati.

Mozda neki ne znaju,ali manic se hrani mladji ostalih vrsta riba.Vestacki je ubacen,stvarno ne znam zbog cega i evo sta napravi.Znam da je dobar za riblju corbu i uz mrenu je gotovo ne zamenljiv.Mozda ima i drugih prednosti.Bodlje to svakako nisu.Jos samo da nam ubace pirane,pa da se kompletiramo.
Cuo sam da je pokrenuta neka inicijativa da se iskoreni iz bosuta.Mislim i iz Studve.Al to ocigledno nije zazivelo.

Ima ga isto i u Bosutu i u studvi,retko kad ga nosim kuci ali svakog likvidiram na obali i ne vracam u vodu kao druge ribe koje su male iz prostog razloga da ne tamani ostale mlade.

Nazad
Vrh