Pasulj

Ljudi prosetajte do pijace i kod domacih prodavaca-seljaka(nikako prekupaca) se raspitajte koji je pasulj i kad nadjete ono sto vam odgovara kupite i sejte. tako sam ja prosle godine posejao zeleni pasulj(potrefilo budalu da je uzeo dobro seme :haha: ) jos je bila nestasica pasulja pa sam 30kg kupio na 5-6 mesta,svi koji su od mene kupili za kuvanje kazu da je odlican,brzo se skuva

Pitanje za vas iskusne! Imam kuci jedno 50 kila pasulja starosti od 3 do 15 god sve ukupno. Hteo sam da ga posadim da se vise ne razvlaci po dzakovima. Ima li sanse da od toga bude nesto kazu nece da klija, nece da zaveze, itd.Pa ako je neko sadio tako staro seme nek kaze sta je bilo. Hvala unapred!

Ljudi prosetajte do pijace i kod domacih prodavaca-seljaka(nikako prekupaca) se raspitajte koji je pasulj i kad nadjete ono sto vam odgovara kupite i sejte. tako sam ja prosle godine posejao zeleni pasulj(potrefilo budalu da je uzeo dobro seme :haha: ) jos je bila nestasica pasulja pa sam 30kg kupio na 5-6 mesta,svi koji su od mene kupili za kuvanje kazu da je odlican,brzo se skuva

I ja sejem samo zeleni, odlično se kuva, po kojoj si ceni prodavao? Ja prodavao po 400din., prošle godine se najbolje pokazao pa ga svi tražili da poseju..

Pitanje za vas iskusne! Imam kuci jedno 50 kila pasulja starosti od 3 do 15 god sve ukupno. Hteo sam da ga posadim da se vise ne razvlaci po dzakovima. Ima li sanse da od toga bude nesto kazu nece da klija, nece da zaveze, itd.Pa ako je neko sadio tako staro seme nek kaze sta je bilo. Hvala unapred!

uzmes lepo 100 semena pokvasiš,staviš u mokru krpu i sačekaš neko vreme da vidiš koliko će semena proterati klicu,pa ćeš omah videti dal vredi posejati ili ne

Jel ovaj zeleni pasulj koga hvalite pasulj zvani Sremac?

Pre par godina kada smo kupovali u poljoapoteci, naziv mu je "Novosadski rani", e sad kako ga neki još zovu ne znam i da li je to taj isti zeleni o kome su drugi pisali (znam samo za ovu zelenu sortu). Ovaj je sitniji i ima oblije zrno a ne kao većina sorti "spljošteno".. Valjda smo se razumeli :)

Koja je cena za tetovac pasulj, i gde moze da se naruči..za moje potrebe , čisto da od njega pravim gusti pasulj.

Imam nekih tri ara gde sam sadio ranije bastu, tu cu na jesen zasaditi kupine pa mi pade na pamet da posadim pasulj i kukuruz. E sada ne kukuruz za stoku, vec malo onog belog za kuvanje i nalo zutog za kukuruzno brasno. Na koji razmak saditi paulj uz kukuruz da moze da se lepo veze uz njega, ima li u polj. apotekama manja pakovanja pasulja?

Pola tog pasulja neće nići. Sačekaj još 20-25 dana, pa će pasulj ekspresno nići.

Da li je neko od vas sijao pasulj poslije vrsenja psenice?
Da li moze stic sazreti do jeseni?

Nazad
Vrh