Pasulj

Shale, prenosioci virusa su vaši a vaši tretiraš insekticidima. Problem kod pasulja su bakterioze (​Pseudomonas sp., Xanthomonas sp.) i tretiraš preventivno pasulj bakarnim preparatima ili tretiraš sa Ridomilom. Često se javlja i antraknoza. Posle lucerke možda najbolje kukuruz da poseješ.

Problem je što u tu parcelu nemogu da uđem kombajnom... Znači ipak bi mogao da posejem pasulj, pa da ga tretiram određenjim preparatima preventivno?

Shale sa kakvim kombajnom planiraš da ga vršiš?
Inače pasulj je ratarska biljka i tema nije otvorena na dobrom mestu,neka mi moderatori ne zamere.

Sa 142. Raspustim sve do kraja, smanjim obrtaje, skinem lanac ovršene mase i odma ide u korito...

Nisam nikad video kako kako izgleda sa 142 izvrsavanje. Ako budeš radio tako interesuje me lom u procentima kakav će biti.

Sve je to isti đavo... Provaćemo pa ćemo videti, ako bude mnogo loma, vile i traktor neginu...

Interesuje me da li neko ima na prodaju 2-3 kg tetovca ili neki drugi beli pasulj koji se penje uz kukuruz?

Da li bilo ko na ovom forumu moze da napise ako zna bar jednu vrstu pasulja pritkaša tjst. pasulja koji se gaji uz pritke ili stablo kukuruza da bi po imenu dalje trazio seme? Isto pitanje sam postavio pre mesec dana ali niko ne ogovara!:cvetic:

Nađi onaj starinski žuto zeleni grah-sličan zelenom niskom samo puno krupniji.Nema boljeg od toga što se tiče visokog jer to je autohtona sorta koja odgovara ovom podneblju....

Neznam kako se zove točno neki od naziva je kulaš,imaju ga neki stariji ljudi koji još uvijek čuvaju sjeme.I ja ću osobno možda potražiti to sijeme jer kako stoje stvari brzo će izumrijeti...

Pozdrav pasuljari! Ima li neko iskustvo kako pasulj uspeva na neravmim terenima, recimo kao sto su vinogradi posadjeni? Inace bi posejao zelini (Sremac).

Trebalo bi nešto da rodi ali mislim da nemožeš očekivati baš neki dobar rod jer nemaš na takvim terenima vlagu vazduha kao u kotlini, niziji ili uz reku što je bitno za oplodnju tog pasulja prilikom cvetanja a i vlaga zemlje je manja tako da baš nije preporučljivo , al zato ovakvi tereni ( preko 200-300 m N.V. )su ko stvoreni za vinograd baš bog strujanja tog vazduha , manje vlage u vazduhu i samim tim manje bolesti na lozi ( plamenjača) , samim tim kvalitetnije vino :osmeh:::vino:::cao:.

Nazad
Vrh