Pasulj

Pozdrav!Živim u BiH, bavim se uzgojem jagoda a od ove godine planiram da počnem uzgoj pasulja.Planirao sam posijati NS Zlatko ili nešto što je oblikom i bojom slično ali nigdje ne mogu pronaći sjeme.Sad me zanima ako bi se odlučio da dođem u Srbiju, gdje mogu da nađem navedeno sjeme i po kojoj cijeni?Hvala na svakoj informaciji

da li je netko probao nakon podrezivanja 2 reda u jedan red, kod berbe, sve sakupiti sa samoutovarnom prikolicom za sijeno, pa onda raširiti kod kuće na betonu????

neznam je bi to valjalo, i jel bi ta prikolica kod kupljenja rasipala????

jer vidim da NIKT ostavlja na njivi da se suši pa onda ide kombajnom, ja kada raširim po betonu, preko dana na suncu, on puca i kada bi tako radio imao bi dosta rasipa........a više mi se nečupa, još prošle godine je nekako išlo, al ove mora ići strojno, jer bi ga čupao preko 2mj što je nemoguće......a sve treba rješiti najviše u 2 tjedna.......

čuo sam da se koristi za prskanje, da se mahune neotvaraju preparat NU-FILM 17, ali ga više nema za kupiti kod nas i nesmije se koristiti..........

ima li netko nekakvu preporuku????

pozdrav pasuljari, trebalo bi mi 15-tak kg pasulja gradistanac ili tetovac ko bi prodao moze da me kontaktira preko pp. pozdrav i :ppozdrav:

branicevac obavezno u navodnjavanju treba gajiti. U pojedinim godinama može izbeći sušu i visoke temperature u vreme oplodnje. Sazrevanje zavisi od septembra meseca. Ako je topao onda nemaš brige, ako je hladan i kišovit neće stići da sazri i neće biti velike vajde od njega.

Jer ima neko 6kg pasulja lezaka (belog) da posejem?
Ne mogu nigde da nadjem seme... Zvao sam ns seme u Novom Sadu, rekli su mi da ove godine nemaju seme pasulja, imaju samo neka u pakovanju od 100g.
kontakt pp

Dali ima nekog ko bi rekao nesto o tome

isto kao i sa kukuruzom, prošle godine stavio poslije ječma, i odlični klipovi, brao ga krajem 10mj......bez startnog gnojiva, samo nešto malo prihrane što je ostalo u vreći kan i urea, i ništa više nije dobio......a 2012 god stavio na 0.5ha kukuruz, poslije pšenice, početkom 7mj, i izraslo je na cjeloj njivi 10-15 stabljika kukuruza, visine do koljena, i ništa više.........

al uglavnom, kroz ovu priču sam htio reći da sve ovisi od godine, al ja to, da budem iskren nebi radio........jer sjeme je skupo, a u 80-90% godina neće uspjeti, a i kod oprašivanja nevoli visoku temperaturu.......

ja ga redovno sijem od negdje 7.4. do 15.4. jer nevalja rano, zbog mraza, ako ide kasnije uhvati ga suša, ako bude loša godina, pa se ovo kod mene najbolje pokazalo........možda se može i 1.4. ako prognoziraju da neće biti mraza, jer ako ga uhvati, odmah je gotov.......i berba bude oko 25.7. plus-minus 7 dana.......ovisno od godine.....

Jer ima neko 6kg pasulja lezaka (belog) da posejem?
Ne mogu nigde da nadjem seme... Zvao sam ns seme u Novom Sadu, rekli su mi da ove godine nemaju seme pasulja, imaju samo neka u pakovanju od 100g.
kontakt pp
Немогу да ти пошаљем п.портку!
Покушај у институту Смедеревска Паланка тел.026 317170

Kontaktirao sam institut u Smederevskoj Palanci oni mi za kg pasulja mi traze 700 din. malo je mnogo
Moram da razmislim da li mi se isplati...:sta:

Ja sam danas kupio na institutu, NS SEME, 500g 260 dinara, Zlatko, nekada se zvao Rojal.

Nazad
Vrh