Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prošle godine je bio problem sa sušom i visokom temperaturom i niskom relativnom vlažnosti vazduha u vreme cvetanja i tokom vegetacije. Samo ko je bio uporan u navodnjavanju je uspeo da izvuče neki rod. Seme ili kupiš na institutu što ti je skuplja varijanta, ili kupiš od nekog dobrog proizvodjača. Ne sviđaju mi se temperature koje najavljuju za sledeću nedelju preko 30 stepeni. Optimalna temperatura za cvetanje je 22-25 stepeni. Do sada mu je vreme pogodovalo, sada će biti kritičan period. 2-3 kiše do polovine jula da dobije uz umerene temperature bi mu pogodovale.
Gorski car, da nisi možda tretirao sa nekim preparatom kojim nisi trebao?
Kojim preparatom?
Možda je nedostatak magnezijuma ili sumpora. Daj krupnu sliku lista da probamo da rastumačimo šta je.Genca prelep pasulj,svaka cast,inace jedan dero mog pasulja je zelen i bas lep a na drugom mestu na 5 m od toga je sav zut kao da je isprskan sa totalom,mislio sma da je nedostatak azota i prehranio i opet je zut,sta to moze da bude?
Ne vidim da ga preporučuju za pasulj. U kojoj fazi si prskao? Kod mene ima malo vaši, uzeo sam perfektion ali sam odustao od prskanja, pasulj je već u cvetanju pa nisam hteo da rizikujem.
Bambi007 isprazni sanduče za privatne poruke. Kako si prošao s ovom sortom i ja sam posadio oko 500 zrna i zadovoljan sam. Prodao bih oko 5 kg jer je meni dovoljno preostalih 10 kg.nisam nemam iskustva sa nijednim drugim pasuljem ali idem u probu sa crnom kornjačom
- - - - - - - - - -
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD]To je niska vrsta graha, nešto sitnijeg zrnja od klasičnopg graha, cvate u ljubičastoj boji, nezrele mahune i grah je ljubičasti, preporučam ga koristiti kao suho zrno, tad je potpuno crne boje. Rodi jako obilno. Sije se početkom 5. mjeseca direktno na otvoreno.
Ovo je ljekovita vrsta graha koji se posebno preporučuje dijabetičarima, snizuje šećer i tlak, prepun je antioksidanata. Voda u kojoj se kuha ovaj grah postaje tamna, izrazito crna, i upravo je ta juha ljekovita, u Kubi se čak i zasebno servira s bijelom rižom. Ovaj je grah posebno popularan u cijeloj Latinskoj Americi, gdje se od njega rade mnoga tradicionalna jela.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
- - - - - - - - - -
imam nešto semena pa ću napraviti probu
Kad ste ga sejali kad ste ga čupali tek prekjuče? Ja sam moj 1.avgusta čupao.Juce poceli cupati pasulj,medjutim istera nas kisa,sad ono sto smo pocupali stoji u gomilicama na njivi,oce mu faliti nesto?