Pasulj

Moze li SLAVOL-om da se tretira seme pasulja pre setve?
Vasa iskustva?

prošle godine sam mešao Novosadski azotofiksin za pasulj u slavol tako da vodu nisam koristio_Ove godine ću mešati slavol i prestige (Prestige FS 290 je sistemični insekticid i kontaktni fungicid) jer sam prošle godine imao problema sa[FONT=Open Sans, Tahoma, Verdana, Arial, sans] pasuljevom mušicom (dalija platura)[/FONT]

I kako se pokazao azotofiksin+slavol, jel se vidi neka razlika? Koja sorta pasulja je bila u pitanju?

Sorta slavonac razliku nisam mogao videti pošto nisam ostavio kontrolu nije velika investicija pa obavim to svake godine

Pozdrav svima,imam nekih 6 ari placa,po malo se sadi svake godine svega po malo od povrca,razmisljao sam da na svih 6 ari posadim pasulj,dal se isplati na tako malu povrsinu posaditi ga....

Pozdrav svima,imam nekih 6 ari placa,po malo se sadi svake godine svega po malo od povrca,razmisljao sam da na svih 6 ari posadim pasulj,dal se isplati na tako malu povrsinu posaditi ga....

Neznama sta da ti kazem..
Pa za svoje potrebe ces sigurno da imas.
A ako se odradi kako treba i polije koji put imace i nesto za prodaju... :)

Camel Driver-- Koliki ti je bio prinos pasulja prosle godine pošto vidim u prethodnim postovima da si navodnjavao???

Hteo sam ove godine da posejem neku povrsinu sa pasuljom , pa me interesuje koliko ide semena po aru ili hektaru , koji je razmak medjuredni najbolji i kakva ide hemija u toku vegetacije ?
unapred hvala.

Planiram sledece nedelje kad se ukaze vreme da posejem nesto malo pasulja za svoje potrebe. Sejao bih rucno.
Pa se pitam dal nije rano, ili da sacekam jos malo?
Da li je jos neko mozda planirao da seje sledece nedelje?

Ja planiram sledeće nedelje da posejem. Nije rano, ali bolje u topliju zemlju ga posejati jer će pre niknuti.

Koju bi mi sortu preporučili da sejem (manja površina, oko 10 ari), i gde bi bilo najbolje da kupim seme?

Nazad
Vrh