Pasulj

na pola jutra 200kg, slavonski zeleni......

Pozdrav povrtari. Od pasulja ove godine sejao sam poboljsani Gradistanac. Pasulj prelep sve super samo je rod na njemu izostao nije rodio ni jedno zrno. Koje sorte vi sejete i koja agrotehnika?

Postovanje svim clanovima foruma.
Ja sam novi na forumu a i novi sto se tice uzgoja pasulja.
Pa samim tim bih imao nekoliko pitanja.
Posadio bih oko 10 ari pasulja.
Pa me interesuje dali Vi kupujete seme u nekom institutu ili sadite svoje od prosle godine?
Posto vidim da je cena oko 700din za kilogram pasulja u institutu.
A Vi svi uglavnom sadite velike povrsine pa samim tim je to i veliko ulaganje odma u startu. A citam na forumu da desava da je losa godina pa da mnogo slaba rodi. I to su odma gubici.
I dali je neko mozda testitao (uporedjivao) svoj pasulj i pasulj iz instituta? Kakva je i dali ima razlike u rodu?
Pozdrav.

Ima li koga? Moze li pomoc? :osmeh:

Poslednja izmena od urednika:
Panonac,
hvala na informacijama.
Znaci ipak se vise isplati da sejem svoje domace seme nego da bacam pare na njihovo sa instituta.

Vlajkoo,
Red od reda 60-70cm a u redu 5-6cm.
Naravno ako sejes sejalicom.

Ne nisam radio pasulj sa Azotofiksinom,radio sam neke druge biljke/eksperimentalno/ u svakoj bolje snabdevenoj pol.apoteci ima da se kupi,pa se nanosi na seme 2 sata pre setve i nesme da bude na suncu.

Ne nisam radio pasulj sa Azotofiksinom,radio sam neke druge biljke/eksperimentalno/ u svakoj bolje snabdevenoj pol.apoteci ima da se kupi,pa se nanosi na seme 2 sata pre setve i nesme da bude na suncu.

Listao sam po internet i nasao sam da se radi. Kazu da je prinos za 20-50% veci.
Pa da vidim koliko tu ima istine, ako je neko probao?

jel neko od vas vrse pasulj kombajnom tj.zmajem 133 pitam zbog pucanja zrna? ko da cupa radio sam to kao mali i nebih ponovo ::vadjenje_repe::

Djubrenje Pasulja,pasulj zahteva bolju ishranu fosforom i kalijumom,a azot se unosi u manjoj kolicini posto pasulj ima sposobnost koriscenja azota iz vazduha,pomocu kvrzica na korenu.Najpogodnija djubriva za pasulj su 10x30x20 ili 8x24x16

Potrebno 10kg pasulja GRADISTANCA ili GALEBA. Prva reprodukcija za setvu.
Ko zeli da mi proda nek se javi u privatne poruke.

pozdrav svima.Hteo sam da vam pokažem par slika kako ja radim pasulj ali neznam prebaciti sliku.
Ako neko može pomoći bio bih zahvalan.

nemogu naći gde piše zato tražim pomoć

- - - - - - - - - -

našao
http://poljoinfo.com/showthread.php?3231-Postavljanje-slike-u-poruci/page4

- - - - - - - - - -

Pozdrav pasuljari.Dali ste spremni za novu sezonu?Ja se polako spremam.Želim da vam se zahvalim jer ste mi puno pomogli sa vašim iskustvima koje ste napisali na ovom forumu.
Evo par slika kako se kod mene to radi.
s6303162.jpg

s6303173.jpg

s6303239.jpg

s6303246.jpg

- - - - - - - - - -

s6303294.jpg

s6303277.jpg

@bambi007,Mozes napisati nesto malo opsirnije o pasulju,sa kojom sortom si najvise zadovoljan,nacin djubrenja i zastita..

Nazad
Vrh