Evo da napisem i moj sistem parenja pa mozda nekom to bude zanimljivo meni se pokazao dosta efikasan i 99,9% zenke ostaju skotne.
Kao prvo pratim zenke dali trazi muzijaka ili ne ako ne trazi ne forsiram a kad trazi tek onda ide na parenje, ja nevolim da silujem zenke i parim na silu tipa da joj dizem zadnjicu vezem rep i slicne stvari kod mene toga nema i nikad ne parim zenku dog jos doji mlade. Kod mene to izgleda ovako parenje u svakom slucaju traje oko 3 minuta nikad duze. Ako za tri minuta ne uvali ide zenka napolje. Smatram da je tri minuta (ne gledam na sat nogo od oka) sasvim dovoljno vidimo sta se desava ako se zenka odmah ne postavi i ne digne rep moze biti i tri sata unutra nece biti nista od parenja, onda poskusavam sutra i narednih dana. A ako joj uvali ide odmah zenka napolje nema vise jednom i gotovo. Ovaj proces pocinjem obicno ujutru i u podne isto tako cim jednom skoci zenka ide napolje i uvece ponovim skok i to je to gotovo parenje. Sad ce me neko pitati zasto ne tri puta odjednom nego tri puta odvojeno? Zato sto smatram da kad muzijak skoci prvi put on istrese svo seme i ostalih puta skace na prazno a posle par sati on obnovi spermu i onda ima bolji efekat kad je tri puta odvojeno nego kad je tri puta za redom. Isto tako smatram i da je bolje za zenku kad prvi put primi seme da miruje sama u kavezu nego da skace i vija se sa muzijakom po kavezu.
Ovakvo parenje praktikujem vec duze vreme i zenke mi 99,9% ostaju skotne i kontrolno parenje ne radim ono je sasvim suvisno.
Al sam ga za komplikovao
nadam se da ste shvatili sustinu