Parenje kunića

Pustaj je druze na popravni..Ikod mene je prvi put izgazila mlade, eno gledam juce se lepo okotila u kotilici...Jest da sam joj malo zapretio ako zase..e i ovaj put ide u serpu...:osmeh:

Drugar slobodno je pustaj,nece joj biti nista,taman ce joj mleko proci za par dana kada ne bude dojila,tako da koristi priliku jer sigurno trazi svalera:haha:...

Ja puštam zečice 7 dana nakon koćenja....
Da li je to rano?
To radim iz razloga što imam velikih problema dok se ne upare i tako može potrajati i mesec do dva

Koliko ja shvatam, nema rano ni kasno...Sve zavisi koliko zelis da "potrosis" zenku cestim parenjima. Naravno, to podrazumijeva vrhunsku ishranu.

Pa pazi drzim samo za svoje potrebe...
Imam 4 ženke i 2 muzjaka...
Za prodaju ne razmisljam jer kod nas ta grana još nije dovoljno zaživela...

7 dana nakon kocenja, to dodje nekih 10 okota godisnje, je li tako, ako ne pravis pauzu? Takva zenka bi trebalo da se mijenja posle godinu i po, dvije, vidjeces i sam po broju mladih i njenom stanju. Naravno, to i nije neki problem kad imas odakle da nabavis novu zenku, dobru, sto nekad zna da bude ogranicavajuci faktor.U sustini, samo to i posmatras - da li mozes da nabavis novu zenku kad ovu "istrosis", pa je zato stedis. Odliuka je u sustini na tebi.

Znam jesi upravu u potpunosti...
Ja ostavljam uglavnom svoje mlade ženke a mužjake menjam....
Najbolje mi se pokazalo parenje kalifornijska ženka i ovnoliki mužjak. To mislim koliko mesa bacaju....

Ja ću svoju ponovno stavljat pod zeca nakon nekih 10-tak dana od kad se okotila,valjda joj neće škoditi...

Ako je hrana kvalitetna i ako ce inekciono da se joj se daju vitamini moze ali mnogo je to posla.

Ja moje zenke dok je sada sezona parenja,pustam tek na neki od 28 do 31 dana po kocenju i mogu vam reci da se tada u tom periodu teraju ko ludeee,cim ih ubacim kod muzjaka znaci dizu noge sve u vis,i za 2 minuta zekan ih odradi 2 puta i gotovo(malo mi zao zbog muzjaka jer nemaju vise vremena za igranje sa curama:haha:haha)i posle toga nema i kontrolnog parenje ni nista!!!

Ja sam znao da pustim ujutru nekoliko skokova i ponovo predveče istog dana. Uvek su ostajale skotne. Mada, moje su se kotile 2 puta godišnje, tako da je moguće i da su se mnogo uželele mužjaka. :D

Haha pa ne da su bile zeljne,vec su pucale za muzjakom:haha:,ali veruj mi kada su plodne tj kada traze muzjaka i 1 pravi skok je dovoljna i da ih muzjak lepo oplodi,a kada ide na tezi nacin onda mora ici i kontrolno parenje,itd ali po meni je zato bolje kada su zenke crvene "ko ruza":haha:onda nema sta da se brinemo...

Evo ja prije 3 dana stavljo mješanku pod zeca,nakon 6-7 puta zec pao i danas iden da vidim oće li mu se opet onako namjestit i dizat guzicu kao prije 3 dana kad mu ona neda ni blizu cvili,bježi,plače kao luda...

Nazad
Vrh