Parenje kunića

Dobro dogovor je vec bio resen stim da je decko malo nezgodno postavio pitanje al dalje necemo o tome. Psovke sam obrisao i stim da zavrsimo ovu diskusiju. :ppozdrav:

Moj je predlog da buduci i sadasnji kunicari pocetnici posete http://poljoinfo.com/index.php?topic=3652.0 ima dosta interesantnih knjiga koje bi trebalo procitati i bilo bi mnogo manje smesnih pitanja. Ovako se samo prica a da se nije otvorila ni jedna stranica knjige. Dal zbog vremena ili im tesko pada citanje. :sta:

Nije sramota pitat,ali opet se treba malo sam potruditi. Nisu bez veze objavljene knjige!

Ja da znam i da sam ranije cuvao zeceve znao bih,,a zasto da citam kad postoji ovaj forumnpolje procitat neku drugu knjigu...
A vidim svi pricaju parila se nocas ,nije se parila,pa reko da pitam kako znaju da li jeste ili nije...
Petao to najbolje objasnio,stanes i gledas,i vidis da l' jeste il' nije... :cao: :cao: :cao: :cao:

Petar 90

Odgovor koji si dobio od petla je korektan ali on ti je odgovorio samo ono sto si pitao(ubo ga je u centar).Sutra ako hoces da se malo pozabavis kunicarstvom interesovace te i :::kad treba da se pari , kad moze da se pari, koliko puta da je parim,kako da proverim jel skotna ,kad treba da se okoti......??

Zato treba nesto i da procitas ako te interesuje kunicarstvo.Treba sam iz interesa da procitas neke odgovore a usput ces naleteti na mnoge druge korisne stvari koje te u tom trenutku ne interesuju a kasnije ce ti trebati.

pozz

Zanima me jel neko od vas prakticira utvrđivanje skotnosti prepipavanjem trbuha. Kod mene se je pokazala najbolja metoda utvrđivanja skotnosti,nakon nekog vremena se stekne praksa i može se 100% utvrditi jel muški pogodio u sridu ili nije :cool:.Ja sam svoje pregledavao s oko 2 tjedna skotnosti.

To mora neko da ti pokaze na zecici i ja sam pipo pre tamo amo al nista.

Hvala jos jednom Koni K sto mi je pokazala kako se to radi.

Inace opipava se posle 15 dana od parenja najbolje, ako je bilo neuspesno muzjak ponovo u akciju(nema potrebe ranije opipavati posto zenka nece primiti muzjaka izmedju tih 15 dana a i plod je veci pa se moze lepo napipati)

Pipao sam tamo negde od 15 do 20 dana od parenja ali nista nisam napipa a zecica se okotila
Bilo je vec pisanja na ovu temu ali ni to nije pomoglo :zli:

Meni isto iz početka nije baš išlo,ali na kraju sam se tolko sprakticirao da sam čak znao jel veliko ili malo leglo, kad jednom uđeš u foru onda je to laganica. Normalno ako imaš tvrde prste onda teže,ali ja imam harmonikašku ruku pa nemam problema s tim :veseljak::

Ja mogu sa sigurnoscu da kazem da li je skotna vec sa 9 dana od parenja.I ostali mi donose kunice,bukvalno svi kunicari u gradu,dosad nisam pogresio.Necu da se pravim vazan ali evo nekoliko vrlo korisnih saveta:
1.Krenite od korena rebara pa sve do kukova,vazno je da kroz prste prodje sve.
2.Jedina greska koja moze da se dogodi je da pomesate fetuse sa izmetom,zato je najbolje proveravati posle 10 dana.
3.Ta se zabuna moze izbeci ako se zna da gravidna materica lezi u dnu trbusne supljine.
4.Treba vezbati da bi se izbegle zabune.

U domacoj literaturi i nema nekih korisnih saveta, onima koji razumeju eng preporucujem Rabbit raising for pleasure and profit.
Kome treba link sam stavio na Kunici-literatura

Pozdrav svima :cao:

Nije to ništa teško za naučiti,a jako je korisno. Treba biti uporan i s praksom se jako dobro nauči. Igor kad već ljudi nose ženke kod tebe trebao bi otvorit ordinaciju i naplaćivat usluge :bravo: ::novac::

Ja prostije isprobavam skotnost zenki... Od 4. do 6. dana pustim je opet kod zeca i ako nije skotna pari se o5 a ako je skotna ona odbija muzjaka... Nisam do sada promasio... :D

Ova metoda nije tolko pouzdana kao prepipavanje ženke jel se zna dogoditi da ženka primi mužjaka (valjda iz zadovoljstva :osmeh:) i ako je skotna. Rijetko ali se zna dogoditi,pa se ne može točno odrediti datum okota. Opipavanje trbuha je najsigurnija metoda,ali traži malo iskustva.

Pozdrav svim kunicarima,imam muzjaka kaliforniske rase pa me zanima sa koliko meseci moze da se pari.

Može se već s 4 mjeseca,ali onda mužjak još nije u punoj kondiciji pa brže "propadne". Najbolje je pariti mužjaka s nekih 6 mjeseci. Ženke se mogu s 4 mjeseca bez problema.

Moj muzjak nekako gubi interesovanje za sex neznam koji mu je a nije bas ni nesto star ima mozda dve godine :zli:

Nazad
Vrh