Parenje kunića

Kod mene su ostajale 100posto uparene kad ih ostavim preko noci.
pozz :cao:

Ma to je to! Sad se malo pravi fina,al popustit će ona ::namigivanje::! Možeš odmah računat leglo za mjesec dana ::svaka cast::. Kako kaže igor 100% ostaje naparena, bar je kod mene tako bilo

Laske je napisao(la):
Pozz svima.Veceras kad sam hranio zeceve,vidim da je ona panonska zecica sa kojom mucim muku oko parenja sva uznemirena,ja pogledam vulva joj skroz crvena.Ja je ubacim kod srca ,ona bezi od njega a on je gricne malo za uvo da mu se namesti,a onu mu bezi i cvici.Ostavio sam ih zajedno nocas,valjda ce je uparit :sta:
Od volje ti, kako hoćeš. Ja ti to nebih savetovao. Ja sam siguran da se naparila kada to i vidim, ovako ko zna šta je bilo preko noći. Kontrolno parenje ti nekaže bog zna šta u ovom slučaju jer neznaš dali i dalje neće da se pari ili neće jer je naparena. I još jedan veliki razlog je i ako se naparila , a ostaje celu noć onda je to prilično maltretiranje za ženku, pa se postiže kontraefekat.

E pa narode od pet zecica sam posle par meseci uspeo da uparim jednu, sad cekam 5 januar da vidim kako ce se okotiti posto ce joj to biti prvo kocenje!
A ove ostale nema sta nisam pokusao i nista na kraju sam poludeo :udri: i sve poklao :zli: oni ce meni dva,tri zeca :haha:

Laske je napisao(la):
Pozz svima.Veceras kad sam hranio zeceve,vidim da je ona panonska zecica sa kojom mucim muku oko parenja sva uznemirena,ja pogledam vulva joj skroz crvena.Ja je ubacim kod srca ,ona bezi od njega a on je gricne malo za uvo da mu se namesti,a onu mu bezi i cvici.Ostavio sam ih zajedno nocas,valjda ce je uparit :sta:

Samo ako muski nije bez jaja ostao.

Danas stvarno nisam mogao da vjerujem kod jednog covjeka sam prije 2 mjeseca kupio 2 zeca sarca i jednog mjesanca rekao mi je da su muzijak i zenka .Zenka je mjesanac a danas ja nesto bezveze pogldam sarca i vidim da je i sarac zenka nisam mogao da vjerujem stavim je kod jednog crnog muzijaka bez problema se parila za pet dana cu je staviti na kontrolno parenje pa cu vidjet je li skotna ili ne.Veliki pozdrav

Dino nemoj se čuditi, svugdje imaš ljudi koji prodaju "muda pod bubrege" rijetko kad se slučajno zabune nego najčešće podvale one kuniće koje nemogu prodati iz nekih razloga ili nije imao mužjaka pa ti je prodao 2 ženke samo radi love. Nažalost lažu gdje stignu,bilo o spolu kunića onima koji neznaju prepoznati ili lažu o starosti kunića, kaže ima 9 mjeseci,a ima 2 godine. Sreća je da se i ta druga ženka parila pa možeš na barem nešto od nje računat.

alfaomeganb

Oni su bili uzrasta odprilika ova sivo-bijela zecica je imala 8 mjeseci a zenka sarca je imala sigurno 3 mjeseca ja sam i po izgledu vjerovao da je sarac muzijak jer je kada se udebljao to bio veliki zec od jednom sam mislio kao da mu je dosao nagon a parenje ja stavim zecicu kod njega nece da pari ja pogledamono kad ono zenka stavim muzijaka kad ona se pari bez problema sad cu joj napraviti kotilicu i mogu da kazem da mi vise odgovara sto je zenka imam sada jednog muzijaka i tri zenke njih drzim da bi izvodio od njih a jedna od te tri zenke je patuljasta i ona je posto je mala okotila cetvoro zecadi i sve su zenke tako da je to ukupno 7 zenki i jedan muzijak a sada ce za nekoliko dana da se okoti sivo-bijela zecica pa cu vidjet sta ce biti kakve ce okotit iskreno jedva cekam da se zenka sarca okoti da izvede jednog sarca muzijaka i tad cu da forsiram sarce jer ih mnogo volim lijepi su za vidjet i moj tata ih mnogo voli nekad sam imao i po 70 zeceva uglavnom su to bili sve sarci i naravno zamrzivac je bio pun zeceva uvijek drzao sam ih u jednu supu svaki dan sam ih pustao napolje oni su jeli travu davao sam im sem trave sto su pasli i hleb ,voce, povrce posto sam imao i tad golubove davao sam im zito svasta zenke su se kotile u rupe koje su kopale tako da su se mladi sto procentno podizali i bilo im je lijepo evo ja malo skrenuh sa teme ali nadam se da se moderatori nece ljutiti.

Ok. je to što ti ovo odgovara, ali desiće se i da neodgovara pa onda ide ono ,, što nisam proverio,,. To što je veliki neznači da je muški.

Pozz svima.Imam jedno pitanje a ako je neko imao slican slucaj neka mi objasni?Juce mi se parila jedna zecica kod zekana,i posle 10ak minuta mojom neopreznoscu mi je uletala druga zecica kod zekana i on je upario 3 puta i ovu predhodnu 3 puta.Da li je moguce da obe ostanu skotne inace zec je rase nemaski sarac ima oko 2 god a zecice obe si mesanke.

Ja sam to kontrolno parenje nekoliko puta probao,3 zecice koje su bile skotne su htele da se pare, jedna se parila ponovo(pretpostavljam da je bila trudna).Ne mislim da je to sigurno. Pozz :cao:

Kao sto je peto1 napomenuo da muzjaci kasnije panonskih belih kasnije polno sazrevaju,pa da li to vazi i za novozelandske bele i za kalifornijske?? :cao:

Ljudi pomazite!!!!!!!!!!!!Juce sam primetio da je zenka izasla i da je otisla kod zeca,video sam dlake
i mislim da su se parili.Danas tekodje izasla i otisla kod zekana.Sta da radim? :sta:

Prvo parenje bi trebalo da se odradi sa starijim muzjakom koji se vec vise puta pario, iskusnim a sledece da se pusti kod mladog muzjaka pa ako je malo smotan i nije agresivan zenku prebaciti kod onog starijeg muzjaka. Muzjak bi trebao da bude bar jedno tri meseca stariji od zenke i u takvim slucajevima nece biti problema da zenka primi muzjaka, naravno pod uslovom da trazi muzjaka.

Nazad
Vrh