Parenje kunića

Ako neko ima problema sa parenjem neka posadi zito i pusti da centimetar izraste ,ostavi da se prosusi par dana i da zenki treci dan ima da dize guzicu ko luda

pozz

igorp93 je napisao(la):

Zito prijatelju, obicno zito posadis u tanjuric kuci cenat izraste ostavis da se osusi par dana i zenki das i treci dan na parenje, nemoj samo muzijacima davati.

duba misliš li na pšenicu?Npr- u bosni žitom nazivaju kukuruz.
Žitarica imaš na desetke vrsta.

Tanjuric od salice za kavu, i sve im das oni ce pojesti sto im odgovara, samo neka se osusi par dana.

pozz...

Taman sam hteo da pristavim žito, interesuje me količina, kad danas popodne pustim dve zečice kod dva zeca i za pet minuta napare se obe jedna dva a jedna tri puta. U svakom slučaju hvala na informaciji za drugi put.
Interesantno je to što se ni jedna nije uklopia u neki redovni termin.
Prvu sam hteo da parim na treći dan od koćenja a ona se naparila danas na 11 dan od koćenja, a kažu ili 3 ili 14-ti dan.
Drugu sam hteo na treću od odvajanja. Ono 28 dana sa malima pa odvajanje pa na treći dan. Ona se isto naparila danas i to na 11 dan od odvajanja. Slučajnost ili pravilo. Pre ovih prošle nedelje naparila se jedna na treći dan od koćenja. Izgleda da pravila u pravom smislu te reči nema. Samo veća verovatnoća.

Po mogucnosti ih pari navece od 21-23h,naravno ako si u mogucnosti i 15 dan nakon kocenja.

Hteo sam na 14-15. Danas sam pregledao, prilično je otečena i crvena, pa da probam. I kažem nije stigla da se okrene u kavezu i gotovo. A 11-ti je dan. Vreme između 16 i 17 časova.

I poslednja od četiri ženke koje za sada parim naparena je danas. I da neveruješ. Okotila se 3.12, a naparila 14.12.
Opet 11 dan od koćenja. Ponovo je tata Dule Činčila.

Bačvanin proradio. :ppozdrav:

ljudi a ja cu da pop... od cetiri zenke koje su trebale da se kote od 10-15 ovog meseca okotilo se samo dve do sada a sve sam regularno radio kao i uvek. nije mi se ovo desilo skoro ovako.

Nije to tako veliki problem, meni se zenka okotila prvi put sve redovno. Drugi put rzbacala male po kotilici svi geknuli. posle je pario i primila se po propisu ono corak. Sad pokusavam ponovo da je uparim nece da se pari pa to je za neverovati jos koji dan i ako ona nece da primi muzjaka primi ce je serpa.

Nazad
Vrh