Parenje kunića

Lepe vesti.Zenka koja je prilikom prvog okota Razbacala male po kavezu juce se okotila.10 malih u kotilici ,sve je odradila kako treba.Valjda se uplasila onih prica o kotlicu i raznju.

Hvala,hvala,hvala... :cao:.
Post je spojen: [time]1285165922[/time]
Zenka koja se okotila prekjuce ima 11komada,ja sam lose izbrojala.E sada to i nije toliko bitno nego mene zanima nesto drugo.Danas sam lepo razgrnula gnezdo malisani su svi zivahni ali ima razlike medju njima.Neki su cak duplo veci.Odnos je mozda pola pola .Od one dve sto su se pre okotile mali su svi jednaki.Dali je to sto ih je bilo puno?

ja isto nikad nepravim selekciju!!!!
ako primjetiš da je neki mališan promjenio boju možeš ga slobodno izvaditi jer neće preživjeti!!! (to samo kažem "ako") :ppozdrav:

Mozda bi i trebalo izvrsiti selekciju ali kako?Ako izbacim 2-3 sitna moze se desiti da bi bas oni bili dobri a ovi krupniji kasnije uginu.S obzirom da su svi zivahni ja cu ih sve ostaviti. ::namigivanje::

Dosad sa činčilama nisam imao takvih problema,videću kako će biti sa panoncima.Daj Bože da se okote toliko da ih ja moram selektirati!

akacija
::namigivanje::
jučer sam iz kotilice uklonio uginulog kunića starog 4 dana,prvi dan su izgledali svi jednako a drugi dan se odmah vidjelo da jedan nema šanse da preživi-promjenio boju kože.okot je bio 9 komada-nije puno ali za kalifornijku sa 8 sisa je puno.jedna mješanka potpuno bijela bez problema odgaja 9 komada a okotila se na žičanom podu (prvi okot)pa sam morao mlade onako rukama smjestiti u kotilicu.
i da nisi nam rekla koliko sisa ima tvoja kunica!:haha:

Pravo da ti kazem nisam brojala.Pokusacu sutra a mozda je ne dirati da je ne uznemiravam.Sta je tu je.Nemoj da zaboravis da smo mi pocetnici i neke greske resavamo usput :cao:.

Da se pohvalim sinoc i danas mi se okotile de panonke i koliko sam uspeo da ih prebrojim ima ih po 9 komada e sad cemo videti kako ce se dalje odvijati stari. Dobro su ususkani tako da nema zime em su u zatvorenom prostoru. :ppozdrav:

danas sam zecici otvorio kotilicu (fiksna-u sklopu kaveza pa ju do sad drzao zatvorenu) samo da bih se sklonola posto su pocele hladnoce a ona ubacuje slamu i pravi gnijezdo kao da ce da se koti a ja ju nisam ni pustao da se pari :haha: zanimljivo....

Moja mješanka kalifornije i orijaškog šarca prvi se put okotila i odmah 10 komada. stari su 5 dana i za sad su svi živi i zdravi. Razmišljam da ostavim i još koju ženku za rasplod... :D

Toma13 je napisao(la):
Moja mješanka kalifornije i orijaškog šarca prvi se put okotila i odmah 10 komada. stari su 5 dana i za sad su svi živi i zdravi. Razmišljam da ostavim i još koju ženku za rasplod... :D
Čestitam ti na tako lijepoj okotnji.Ako od ovih ostaviš neku ženkicu,neće li biti nešto jako izmiješana?

Nazad
Vrh