Parenje kunića

@ simoni

Imas u Novom i starom Beceju kunicara moji su na forumu sto se ne povezes sa njima mozete se mozda dogovoriti o nekoj zameni, trampi i da opet imas kunice.

mojoj mješanki nije pomoglo ni tačke peršuna,tri mjeseca me zahebava,ideš mala u lonac, i mješanke više NE u moj kunićarnik(jedino mješano u prvom koljenu)

Bok. Otkad sam kupio ovu zečicu nikad nije dala. Nijednom od 3 mužjaka. Sad je ovaj moj narastao i hoće skakati. Danas ju pripustim, ona nekako čudno se glasa. Zec ju je onako 2 puta okrenuo,ali nije to to. I zeko je malo mlad (oko 5 mjeseci), čudno je skočio, valjda mu je preteška da ju onako na bok okrene. Vi iskusniji molim vas da kažete jel to uspjelo parenje ili ne.
Evo video:
<embed src="http://img830.imageshack.us/flvplayer.swf?f=Mvideo000t" width="640" height="380" allowFullScreen="true" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash"/>

Uploaded with <a target='_blank' href='http://imageshack.us'>ImageShack.us</a>

Prema snimku je to uspelo parenje... nakon 5 dana opet moras obavezno kod muzjaka da ubacis na kontrolno parenje.Videces onda sta ce raditi zenka

Samo ti ubaci za 5 dana pa ces videti,onda nece samo cviliti nego ce bezati ko luda ako je skotna ostala.Ako je ok onda za 2-3 nedelje napipas sise dali su nateknute...neznam sta drugo vec rec!

E a postoji jos nesto, mogu ce je da ne odbija parenje i kad je skotna.
pozz

Ma neka, ako će dati onda opet probno, a vidjet ću ako joj trbuh naraste. Dobit će kotilicu i neka se koti :D
Nadam se da ću opet nakon par godina imati podmladka.
Kupio sam u petak jednu kunicu, kalifornijsku 4 mjeseca.
Uslikat ću ih sve sutra i postaviti slike u: "fotografije vaših kunica"
Pozdrav

Zecica mesanac-prvi okot 12 okotila sve ih je razbacala po kavezu jedno je prezivelo.Tek drugi dan posle okota se ocupala;Malog Peru je othranila.Pustili smo je kod zekana i ocekivali ponovni okot kad nista :nono:.Sada 18 08 se opet parila i cekamo.Sta da radimo?

mityoo je napisao(la):
Jel ima neko problema sa parenjem kunića? Moje ženke su izgleda rešile da štrajkuju, jer neće da se pare....Već tri nedelje su trebale da ostanu skotne i nikako da prime mužjaka...
probaj sa dijetom možda je predebela pa su joj jajnici otišli u salo

Verovatno si je prerano upario ? mesanac je i nije jos spremna da bude majka moguce da ce i drugi okot da bude van kotilice a posle toga sve ok.
Ja sam jednoj dao sansu dva puta sada je odlicna majka vec godinu dana.

Danas jedna zenka pravi gnezdo unosi seno u kotilicu.Ovo joj je drugi okot,prvi put je imala 11 a 10 je bez problema odhranila :cool:.Nadamo se da ce i ovaj put biti sve u redu.kad se okoti slikacemo je pa da nam neko kaze koje je rase posto je ridja a sestra je bela sa crvenim ocima. :cao:

Nazad
Vrh