frki1
Član
Mislim da se ne moraš bojati žuljeva do 6 kg težine, moja ženka ima preko 5 kg i nema žuljeva.Samo bi trebalo provjeriti da li su zadnje šape dobro obrasle dlakom i ne bi trebalo biti problemaToma13 je napisao(la):Ma od ovih ne ostavljam ništa za rasplod, ovi su za kotlić... Ostavit ću si još koju od ovog legla što je slijedeće na redu za pod nož. iako mi se baš i ne sviđa ova kombinacija za rasplod. Naime, ženke su dosta velike i veće su od majki (kalifornijki). Više vuku na ćaću (šarca). Imaju oko 5 i pol kila i više, pa moram kombinirati puni pod sa žičanim zbog žuljeva. Za tov je kombinacija OK! Križanci sa 4, 4 i pol mjeseca natuku u prosjeku oko 2 kg očišćeni, bez glave. Obzirom da su na kombinaciji ječma i peleta, mislim da je to u redu. Ili se varam? Ali svakako volim da se leglo šareni...szeki-telep je napisao(la):Čestitam ti na tako lijepoj okotnji.Ako od ovih ostaviš neku ženkicu,neće li biti nešto jako izmiješana?Toma13 je napisao(la):Moja mješanka kalifornije i orijaškog šarca prvi se put okotila i odmah 10 komada. stari su 5 dana i za sad su svi živi i zdravi. Razmišljam da ostavim i još koju ženku za rasplod...