panonski beli kunić

Hvala peto na dobrodošlici.

Odgovor čekam, jer me zdravo interesuje svačije iskustvo.

U petak sam u Mađarskoj na farmi Panon belih pa daj da postavim čoveku prava pitanja...

Pozdrav

Ja mislim da jeste slikaj ga da mu se malo bolje vidi glava..... :)
Evo malo bolja poza :)

dscn0072.jpg

Ma jeste .....nego ovaj pod ako ti je iverica 7 dana ce da te sluzi ima da se naduje od mokrace..... :)

To je tacno za tu ivericu, a sto se tice pitanja da li je ovo na slici panonka ili nije ja postavljam drugo pitanje a to je kako mozermo biti sigurni da je kunic cistokrvni npr. panonac?Drugar ima novozelandsku zecicu i pario je sa mojim panoncem sto se tice njihovih zecica nema nikakve razlike vizuelno gledajuci,jer ja mislim da je muzjak nosilac 90% gena i da ce svi zecici biti kao muzjak,zato kunice za maticno jato treba uzimati od postenih ljudi koji ne podvaljuju

Imam ja, ali ona je za priplod, ide ukrstanje sa 2 linijom. Imam sad male iz ukrstanja 2 nedelje, oni ce ici iz ovog ukrstanja zenke sa xxl muzjakom ako da bog..

Icu tokom leta do Kaposvara opet ako bog da! To znate da se inace xxl linija nikada se ne koristi u cistoj liniji, nego se koristi kao poslednji zavrsni muzjak u ukrstanju, tako se poboljsava rast i radman mesa.

Jel ima neki link na netu gde bih mogao da nadjem nesto malo vise o linijama panonaca i ukrstanjem,meni kao pocetniku to spominjanje linija izgleda kao spansko selo... :)

Nemoj im samo Niksicko pivo dati jel ce kolo da zaigraju. Lepa vest para vredi, neka se samo mnoze.

Hvala crnomarkoviću , peto1 ja moje kuniće hranim granulom ali im je i sijeno stalno na meniju i potpuno sam zadovoljan sa ovim načinom ishrane , dobro mi napreduju , sa 3 mjeseca dostižu 3 kila žive vage , sad me interesuje da li panoncima da davam sijeno ili ne .

Poslednja izmena:
Hvala crnomarkoviću , peto1 ja moje kuniće hranim granulom ali im je i sijeno stalno na meniju i potpuno sam zadovoljan sa ovim načinom ishrane , dobro mi napreduju , sa 3 mjeseca dostižu 3 kila žive vage , sad me interesuje da li panoncima da davam sijeno ili ne .
Samo im tovari granule da imaju stalno na"izvolte",a seno im neće ništa škoditi,dođe im kao desert.

Nazad
Vrh