panonski beli kunić

Cao drustvo,ja sam nov na forumukao od skoro sam poceo sa panoncima da radim, pa ako neko zna zasto zenka svoje mlade jednostavno ostavi,a da ja pritom njih uopste nisam pipao rukama.kao da nisu njeni i oni posle 2-3dana uginu

Poslednja izmena od urednika:
Jel prvi okot??Meni se desilo kod moje panonke kad se okotila prvi put da je celo leglo propalo (11kom) preko noci,prosle nedelje se okotila i sve je ok sad sa drugim leglom,ima 9 ili 10 malih (nikako da izbrojim lepo) + jedno sto je uginulo,a sada ih lepo cuva...

Mlade zenke prvo kocenje,ususka ih lepo sa dlakom pa ih samo tako ostavi,sada se neke po drugi put parile pa cu videti sta ce biti,ako i drugi put ponove isto sto i prvi put,onda paprikas im ne gine.neznam samo zasto to rade

Da pohvalim i ja panonce.
Sa 70 dana 2,8kg.
Ishrana: granule, trikital, jecam i detelena.
:)

Radi se o kunicima koji ce ici u priplod i za dalju reprodukciju i prosirenje moje skromne odgajivacnice.
:)

Trenutno imam:
5 zenki
4 muzjaka
Stim sto sam narucio 3 hajkom zenke bice spremne za parenje na jesen.
U zimu ulazim sa najmanje 8 a iz zime izlazim sa 10-12 videcemo zavisi od kapaciteta.
Mada imam mesta hrane samo da kaveza napravim jos.

---------- Poruka napisana u 15:22 ---------- Prethodna poruka je at 15:16 ----------

Kakva je kombinacija hajkom zenke i panonski muzjak.
Kakvi su rezultati sto se tice tova i broja u leglu.
Imam dobre panonske muzjake.Sad u prilici sam da pazarim i muzjaka hajkoma ali negomila mi se toliko muzjaka a sa druge strane opet bilo bi lepo imati u rasi.

Moja dva muzjaka panonca iste starosti kao i okramovi samo ja sam ih hranio samo cistom granulom imaju preko 3kg...... :)

Mislim da je jos rano za pricu o kombinacijama sa hajkom zenkama,malo njih ima hajkome,i uglavnom svi imaju cistu rasu..Ja cu za nekih 20-30 dana videti kombinacije hajkoma muzjaka sa kalifornijskom zecicom i panonkom,kao i sa hajkom zecicom,koja se koti prvi put..Kalifornijska i panonka su se vec kotile,a prosli put su parene sa mesancem od brata,kalifornijska je okotila 9 kom (prvo kocenje) a panonka 12 (prvo kocenje 11,parena sa istim muzjakom kao i sada)...Sad ce imati po 2 kocenja sve tri sa hajkom muzjakom i onda cu odluciti sta cu dalje i kako,da li samo sa hajkomima,ili cu zadrzati ciste panonce i ciste hajkome,stim da je verovatno ova kalifornijska odsvirala svoje...

Evo da postavim i ja neke slike svojih kunica nedavno i u momom dvorištu panonci.
Mužijak
91kwf5.jpg

Ženka koja za koji dan treba da ima prvi okot
11u91jc.jpg

Ja kad sam merio moje panonce sa 3 meseca imali 3300g hranjeni granulom i senom sad imaju blizu 4 meseca moram ih opet premeriti.... :)
Uglavnom lepo napreduju....

Kupujem mužjaka panonca-molim javite se u inbox-treba da je spreman za parenje

Nazad
Vrh