panonski beli kunić

Ko sta od kunica prodaje ili kupuje ima oglsni deo i tamo pisite. Nastavak price o koliko je koj rasa i dal je za tov ili za maticno jato ce se brisati bez upozorenja.

A čemu onda forum ako se ne može komentirat i reči ljudima šta i kako,ne možete samo smirivat strasti brisanjem komentara i postova niste ništa tako postigli,treba im pokazat u kojem smjeru i šta se na određenu temu točno mislilo,da ne dođe do teških riječi...

Ako se nekom nesto nesvida sto drugi pise neka mu se obrati na pp a ne prepucavati na forumu.

Poz drustvo.. napokon su se okotile i moje zecice :)))
ali ima malo problema...
imam 4 zecice, i zbog nedostatka mesta sam 3 stavio u jedan deo a cetvrtu sa stavio u zaseban kavez... od ove tri dve su se okotile sigurno samo sto ja ne znam kojoj koje pripadaju mali.. ova treca je vec bila sumnjiva vec par dana stalno je u kotilici ostavljala dlake ali zecica nije bilo i danas vidim jedno malo van gnezda prvo sam pomislio da je izaslo iz kaveza i posle mi mama rece da je bilo u toj njenoj kotilici i ne znam dal sad da ga vratim u tu kotilicu ili ce ga zecica sama vratiti posto se stalno krece po tom prostoru jer se bojim da ga ne odbaci... cetvrta zecica cuti al posto je kod nje zec provalio u kavez tj samo ih zica deli, stalno su zajedno trebalo bi i ona da se koti za 20ak dana mozda i manje...inace oko onog prostora sam samo hteo da vidim koliko ce se njih okotiti i kupujem materijal za kaveze da uradim kako bog zapoveda.....:osmeh:

@mish.
Mozda ti ovo pomogne.Pozdrav.
težina odraslih 4,3-4,8 kg
procenat skotnosti 70-80%
broj legala u godini 6,5-7
broj mladih u leglu 8,5-9,5
broj mladih kod odbijanja 7-7,5
težina sa 6 nedelja 1,2-1,3kg
težina sa 10 nedelja 2,4-2,6kg
dnevni prirast od 6 -10 nedelje 0,41-0,44 kg/dan
utrošak hrane 2.8-3,2kg/kg

Poslednja izmena od urednika:
Evo mog muzjaka
sl3829231024x768.jpg

sl3829251024x768.jpg

sl3829291024x768.jpg

sl3829311024x768.jpg

sl3829391024x768.jpg

Tako je :osmeh:. Sad je tek poceo da bude pravi (polno zreo), mada ja sam ga pusto sa 5 meseci da skace i ispalo je dobro posto su se sad okotile dve zenke jedna 9 komada, druga 10 komada. Stavicu danas i o jednoj zenki sliku.

Ma super su ovi panonci samo ja nemogu da nadjem tu kod nas,ocu da uzgajam samo jednu cistokrvnu rasu,a to valjda ce da bude novozelandski beli kunici :)

A uz tvoji panonci,i tvoj sto je postao popularan!! :D hahahaha malo sala :)

Ako nije tajna, za sta uzgajate panonce? za krzno i/ili meso? i kome to plasirate? na pijaci ili imate dogovor s nekim krznarima/mesarama?

Poslednja izmena od urednika:
Kao prvo pozdrav svima na forumu posto sam ovde nov. Planiram da krenem sa odgojem kunica i trnutno sam u fazi izrade boksova, zanima me panonski kunic, boksovi su od drveta i zice sa ispustima i nalazi'e se u polu zatvorenoj prostoriji da li neko moze da mi kaze da li takvi uslovi odgovaraju panonskom kunicu, jer nece ipak biti skroz yatvoren prostor u kome se nalaze boksovi, unapred hvala.

@ Danko K

Za kunice nece biti problem sto su napolju ali ce biti za tebe problem kad zazimi i zaledi se pojilica. Ako moze neka slika kaveza pa da se diskutuje opsirnije.

@ drman

Panonci su hibridi kao i tovni pilici brz prirast mesnati a krzno nije ni za sta.

Znaci za meso
a kome se prodaje? ovako ko naleti ili postoji neki ozbiljniji nacin? nisam primetio po onim veletrgovinama kunicije meso, mozda ima po koja tezga na pijaci,al to mi bas ne deluje primamljivo za iole ozbiljniju proizvodnju

i hvala na odg.

Petao
Boksovi su od dasaka debljine 2,5 cm, vrata su sa zicom a pored treba da uradim hranilice, patos je dve trecine daska jedna trecina zica ispod idu limene posude za izmet, prostorija gde su boksovi je od pecene cigle samo sto su ulazna vrata velika i otvorena tako da je taj deo otvoren. Ovo sam pitao jer bi uzeo neku rasu koja bi mogla da podnese takve uslove, cuvacu ih za tov za svoje potrebe jer zbog zdravlja sada moram da vodim racuna o ishrani.

Nazad
Vrh