edmon
Casna rec ko veruje nek hoce ko nece ne mora nemam razloga da se pravdam a ni nameru da nekog lazem. Vaga ispravna 100% prvo leglo od te majke sa 30 dana starosti bili su oko 800grama ovo leglo sad 31 dan kad sam ih odbio na merenju imali su preko 900 grama. I u jednom i u drugom leglu je bilo po 7 komada.
Druga majka u prvom kocenju mali su sa 30 dana imali preko 700grama - 8 kom u leglu a sad ovo drugo kocenje treba oko 18 - 19stog da ih obijem ima ih 9 u leglu videcemo koliko ce biti teski.
2 meseca starosti sam merio jedno leglo i teski su 2,3 i 2,5kg na zalost u tom leglu imam samo 3kom. Majka se prvi put kotila i samo 3 malca donela na svet. Majka je otisla u rernu a ostatak u supu sto nije bio za pecenje.
Moj prijatelj od koga sam dobio kunice za zapat odbija od majke posle 2 meseca i hrani ih pola godine da bi bili od 3,5 do 4 kg. Ali njegova hrana ne moze da se poredi sa mojom. Ja parim 3 dan posle odbijanja a on pari posle 15 dana. Ima tu jos brdo razlika sta on daje njegovim i sta ja dajem mojim od preventive.
Znaci kunici su jedni te isti. Moj prijatelj treba da tovi 6 meseci za tu kilazu koju ja napravim za 3 meseca. Razlika je u hrani, moja je kvalitenija od nejgove skuplja je za nekih 30 do 40% al vremenski period tova je duplo kraci i na kraju kad saberem troskove moji su manji od nejgovih.
Ja sam pocetnik i dosta stvarni ne znam i treba jos dosta da ucim. Nisam znao neke stvari i pojavila mi se kokcidioza u 2 legla i izgubio sam par kunica. Davao sam jaku hranu a i ne bas dobru smesu a preventiva nije bila dobra. Tako da sem dobre hrane treba i dobra preventiva inace se desava to sto se meni desilo