Pšenica 2024-2025

Sobred i solenzara. Avenue smanjujemo i iće na nekih 20% površine. Plan je još na nekih 3 jutra da probamo asconu...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Ne odustaješ od Sobreda,ja planiram na jesen na par jutara zbog plodoreda da posejem pšenicu,2017te sam poslednji put sejao pšenicu i to baš Sobred.

Ja i ove godine kao i prosle,samo za svoje potrebe par hektara i to je to.Prosle godine sam uzeo semensku simonidu,ove godine ide njena reprodukcija sa tavana :)

Da se upišem. Ove godine setva reprodukcije Sindžente Pibrak i eventualno malo originala, vrv nešto od LG-a.

Ostavljeni solehio i askona. Ici ce pola - pola.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Pitanje da li ce se upste sejati. Svake 10e godine zarada na psenici 🤔, malo je.
Icice samo tamo gde bas mora zbog plodoreda, ili kvaliteta zemljista.

Isto soja,tu imam najmanja ulaganja.I ove godine je na 80% povrsine,potez gde je sejem uvek ima jaku rusu i nikada u zadnjih 20 godina nije rodila ispod 1000kg/hektaru a okvirna ulaganja u soju su mi oko 60 000din sa sve kombajnom. Tako da gubitak nikada ne moze biti,ili zarada ili nula + mi manje mesta treba za skladistenje jel radja mnogo manje kolicinski od drugih kultura + laksi prevoz i moze da stoji kolko hoces jel je nista od ovih baguda u skladistima ne napada.

А Американка или фифика како је ко зове, како се она показала са приносом?

Mogu da se raspitam na jesen kada bude vrsa.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Nazad
Vrh