Pšenica 2024-2025

Sobred i solenzara. Avenue smanjujemo i iće na nekih 20% površine. Plan je još na nekih 3 jutra da probamo asconu...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Ne odustaješ od Sobreda,ja planiram na jesen na par jutara zbog plodoreda da posejem pšenicu,2017te sam poslednji put sejao pšenicu i to baš Sobred.

Ja i ove godine kao i prosle,samo za svoje potrebe par hektara i to je to.Prosle godine sam uzeo semensku simonidu,ove godine ide njena reprodukcija sa tavana :)

Da se upišem. Ove godine setva reprodukcije Sindžente Pibrak i eventualno malo originala, vrv nešto od LG-a.

Ostavljeni solehio i askona. Ici ce pola - pola.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Pitanje da li ce se upste sejati. Svake 10e godine zarada na psenici 🤔, malo je.
Icice samo tamo gde bas mora zbog plodoreda, ili kvaliteta zemljista.

Isto soja,tu imam najmanja ulaganja.I ove godine je na 80% povrsine,potez gde je sejem uvek ima jaku rusu i nikada u zadnjih 20 godina nije rodila ispod 1000kg/hektaru a okvirna ulaganja u soju su mi oko 60 000din sa sve kombajnom. Tako da gubitak nikada ne moze biti,ili zarada ili nula + mi manje mesta treba za skladistenje jel radja mnogo manje kolicinski od drugih kultura + laksi prevoz i moze da stoji kolko hoces jel je nista od ovih baguda u skladistima ne napada.

А Американка или фифика како је ко зове, како се она показала са приносом?

А Американка или фифика како је ко зове, како се она показала са приносом?
Najbolje! Valjda je ne stopira hemija pa naraste do 170 cm.
c204626d5dbee073e19d449472db4420.jpg

Mogu da se raspitam na jesen kada bude vrsa.

Nazad
Vrh