Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa kažem da neznam.....@foodmood
to mislis onda da ove godine treba da bude preko 5t ili pogresno razumem?
Na pesku.Ovde se priča da nikakav na izgled Sofru daje preko 5 tona po jutru lagano, ovaj mora dati bar 7 tona.
Na pesku.
U ritu će lagano ići preko 8!
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Nisu baš u mleku,nisi ti kontrolisao skoro...Kasnije sorte su u mleku.Prošle nedelje dan polja, komentarišu svi redom al' će da rodi pšenica.Kaže ondašnja zaštitarka 'oće ku.ac, vidite samo kako prži...![]()
daj bože da si u pravu za ječam ali moje mišljenje je drugačije sasanuo je i loš hektolitarProšle nedelje su bile tj.pre 6-7 dana na samom početku ovog prženja.Ranostasne sorte nemaju šta da brinu, nalile su zrno kao i ječam.
to se lako može i dokazati..nije skup taj uređajHteo sam ovo da napisem, ali si me preduhitrio. I ja imam takav utisak. Moze se primetiti razlika i tamo gde prskalica mije uhvatila do kraja ili tamo gde se okretalo prskalicom pa coskovi stoje zeleni.
dobra...a i koliko sam upratio malo imali ste dosta dobre uslove ove godine..ovih 5l sto se dobili neki dan, za ječmove i pšenice tih 5l kao da je palo 15-20 na golo tlo, ili na soju/kukuruz sadaOva nece jos ,kad se stisne zrno,ima jos mleka.Ovu parcelu obilazim jer krave prolaze pored i ako udju u njivu ,kao sto jesu vec 2 puta,srecom nista strasno,da mogu na vreme da primetim ....cobanin pijandura neka ,put od sela do te njive gomila flasa od piva,vinjaka i rakije one 0.4 ....wtf.Napije se jos pre prvog kilometra posle spava u nekom jarku a krave idu gde zele ...
![]()
Neko zapažanje na ovoj slici nevezano za kolegu, tri klasa završila nalivanje (naježena) i ulaze u voštanu zrelost a tri još zelena (usukana) i nalivaju e sad dal će uspeti da naliju kao ova tri čisto sumnjam a ta pojava je vidljiva na mnogim pšenicama ove godine ali no.Klasje sofrua sa slike. Ovo nisam mogao da dočaram sa njive pošto tamo deluje sve nekako isto i na slici ne deluje ništa spektakularno.
![]()
![]()
Ne znam šta očekivati od ovog žita.
Žita koja su ranijih godina dala 4,5t+/kj nisu ovako izgledala....
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Sekator razblazen totalno, samo osamuti travu, ne koristim ga vec par godina.....Sekator definitivno najvise smeta psenici a ne djeluje na jedan korov, odavno ga ne koristim. A ove godine eksplozija tog visegodisnjeg korova , za sto su dijelom i kombajni zasluzni a i siri se vjetrom, neki kao da nisu culi za drugi herbicid samo za sekator![]()
Posle duže godina i ja sam ga ponovo ubacio ove godine. Ali ipak se vraćam na biathlon kako stvari stoje...Sekator razblazen totalno, samo osamuti travu, ne koristim ga vec par godina.....