Pšenica 2024-2025

Iskreno, ja ne znam ko vise i seje soju postrno?To je mali prinos tu oko 2 tone na hektar a ako nema kise desi se da nema i nista.Ako se navodnjava troskovi goriva ili struje prakticno pojedu zaradu.....

Radio Biathlon 6 godina unazad,redio je odlican posao. Ove godine radio Sekator,takodje odradio super posao. I jedan i drugi su vrhunski preparati,samo je ove godine Bayerov paket bio dosta povoljniji i nije mo se isplatilo da uzimam Biathlon i neki drugi fungicid

Radio Biathlon 6 godina unazad,redio je odlican posao. Ove godine radio Sekator,takodje odradio super posao. I jedan i drugi su vrhunski preparati,samo je ove godine Bayerov paket bio dosta povoljniji i nije mo se isplatilo da uzimam Biathlon i neki drugi fungicid
Piše za Biatlhon da zadovoljajuće suzbija palamidu 75-90 % znači otpada u startu....

Pa nzm,zrno jos ima malo mleka kad se stisne,ima i klasova koji su jos malo zelenkasti.Ja mislim bar 10 dana ,vrv malo i vise,zavisi od temperatura,videcemo ...Sorta je Nador.

@Lule28 evo i pšenice
I pukotine u pšenici, ali pšenica se još lepo zeleni.
Sofru
Jedino mi sad žao što sam gazio ovu njivu, kao prskao lemu.....🫤
5cf7824c9c20760fd98d59d236695111.jpg
da78c788b23499d62c66cad5fb4c0af2.jpg
dca2986d7d1c47ec1225f114b023baa9.jpg
08f5b6e20a004cbb342bb2aebbfb8542.jpg

E sad kako to tako, 'bem li ga.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
kad je ta sejana kad tako zelena? kod nas u ataru nema takvih a ni sofru da se zelene a sejane su dosta kasno vecina pocetak sredina novembra

inace evo jedan primer.u sotinu je palo duplo vise kise od pocetka godine a u maju i skoro triput vise nego u negoslavci i ja takve pukotine imam u sotinskom ataru na vecini njiva.posebno na proletnim kulturama tu su jos vece.a zemlja je vecinom slicna.zna neko zasto?

Ako bi malo palo kise sledece nedelje to daje neku sansu kasnijim sortama, moj Solindo sejan 15. 11. se jos dobro drzi, sreca te je i malo temperatura pala inace bi brzo istakao belu zastavu.....

@paorpaor rece mi drugar da se Apilco kod njega jos uvek dobro drzi.....

Nazad
Vrh