Pšenica 2024-2025

Ja sam pre jedno 5 dana bacio ureju išao danas da vidim da li se otopio kad ono nije kao da sam ga danas razbacao

Sad cekamo kisu.
f0158eb73f76d8a89c71558fe37e4187.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

neznam ni ko je ni sta je

znam da poslednjih 5 godina unazad,braca strucnjaci padaju u vodu i da ako se nedaj boze nastavi ovo(susa) ta profesija "strucnjaka" kako i sta ce biti go k......

opet kazem-strucnjak

kao i analize zemljista

sve puno kaljuma i fosfora cak i preko samo azot da se daje
po analizi koju sam dobijo

zetveni ostaci se nose sa njive od kad pamtim sebe

pre 10/15 godina skupljena kuruznja pokisla pa na prolece zapalili

teorija je jedno,praksa drugo

lako je divanit

Mozes imati tone nepristupacnog P i K i analiza ce pokazati da on postoji a to koliko je dostupan biljkama ne pise na analizi. Samim tim sto nije dostupan nece se ni trositi i opet ce ti analize isto pokazati za X godina.

Lako je biti teoreticar zavere, treba to dokazati..

Mozes imati tone nepristupacnog P i K i analiza ce pokazati da on postoji a to koliko je dostupan biljkama ne pise na analizi. Samim tim sto nije dostupan nece se ni trositi i opet ce ti analize isto pokazati za X godina.

Lako je biti teoreticar zavere, treba to dokazati..
sta si ti sad rekao?

ispada da gotovo 80% PG-a ne treba da kupuje NPK-MAP djubriva

nesto ne odgovara istini tj stanju na terenu

nema djubreta,smanjila se stoka....odjednom nam njive pune svega a nosi se sa njiva ili juznije od Novog Sada sto se pali pa kukaju(a ni ne kontaju koliko su srecni sto mogu da pale bez posledica,to je tek posebna tema)

sta si ti sad rekao?

ispada da gotovo 80% PG-a ne treba da kupuje NPK-MAP djubriva

nesto ne odgovara istini tj stanju na terenu

nema djubreta,smanjila se stoka....odjednom nam njive pune svega a nosi se sa njiva ili juznije od Novog Sada sto se pali pa kukaju(a ni ne kontaju koliko su srecni sto mogu da pale bez posledica,to je tek posebna tema)
Uradi analizu na vise mesta ako sumnjas da te lazu. Cak i ako svi lazu ne mogu te svi isto lagati.

Nazad
Vrh