Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Krajem marta, ranije pre 5-6 godina i to par puta, jednom i to je to, najbolje prinose sam imao tada...onda sam poceo izmisljam svasta pa opao prinos a i nema padavina kao pre ni blizuKada ste najkasnije prihranjivali ureom, moće li i u martu?
Ne,preko psenice ide u oba slucaja,moze i kao prihrana i preko lista a i prihrana preko zemljista.Koriste se te drip dizne ako hoces preko zemljista da odradis prihranu uanom,a ako hoces preko lista ide razblazivanje i obicne lepeza dizne.
Sto se tice drip dizni,ove sto su kod nas u ponudi nisu najbolje resenje bas,nego one kao stap od 10-15cm duzine,te su vrh,i najmanje ima ozegotina preko lista sa njima.
![]()
Pa na to sam mislio na unos preko zemljišta preko tih štap dizni, kojih nisam ni video da ima kod nas, tu može čist. Ovo ostalo što se blaži, ili je velika danguba, ili može imati čak i posledice...Ne,preko psenice ide u oba slucaja,moze i kao prihrana i preko lista a i prihrana preko zemljista.Koriste se te drip dizne ako hoces preko zemljista da odradis prihranu uanom,a ako hoces preko lista ide razblazivanje i obicne lepeza dizne.
Sto se tice drip dizni,ove sto su kod nas u ponudi nisu najbolje resenje bas,nego one kao stap od 10-15cm duzine,te su vrh,i najmanje ima ozegotina preko lista sa njima.
![]()
I kod nas po mlinovima se koristi uređaj kroz koji prolazi brašno koje ima brašnara.Samo su povecali dozvoljene kolicine vec postojecih crva u brasnu jer ne mogu da povecavaju kolicine hemije da ih pobiju u skladistima (neke gluposti oko karence i toksicnosti).
Ja nisam koristio. Koristio je mindjušar. I to tačno znam da je prvi put išao čist uan a posle razblažen.... Imao je dobre rezultate a onda ga posle nije bilo...Ma da, klasične dizne za tečna djubriva, ima i od drugih proizvodjača... Mora se dobro razblažiti UAN, valjda 1:2 ili 3
Jel si radio, kakav je efekat, ako si poredio sa čvrstim djubrivima?