Pšenica 2024-2025

Kod nas koliko vidim po najavama ni nema kiše, il će biti tipa 2l, a i vetar duva kao blesav ovih dana, danas pogotovo... Suva zima, poprilično. Još ovaj mraz odize vlagu, a vetar dodatno isušuje.
Nego, sa čim planirate raditi zaštitu u cvetu?

Od zaštite planiram: Lancelot super+ Axial za korove.Za bolesti prvi tretman : Mankozeb 2 kg na hektar + difenokonazol 0,4 na hektar plus neki insekticid, to ide sa herbicidima.
Drugi tretman u cvetanju: Mankozeb 2 kg + difenokonazol 0,4 + tiofanat metil 0,5 na hektar za fusarium i neki insekticid....

To je sasvim dovoljno....

Koliko kod vas košta Elatus Era? Kod nas je to neisplativo, 70 eura litar.

Kod nas 80-85 eura, ali ne štedim na drugoj zaštiti i provjereno odrađiva posao. Prva zaštita mi je oko 30-ak eura/ha i to su većinom neki tebukonazoli i nemam neki pretjeranih problema sa bolesti, većinom je cijelu vegetaciju pšenica zdrava.

Jel mesas triazol sa jos nekim ,ili samo njega ?.Tipa tebukonazol+protiokonazol ili piraklostrobin i slicni ?.

Od zaštite planiram: Lancelot super+ Axial za korove.Za bolesti prvi tretman : Mankozeb 2 kg na hektar + difenokonazol 0,4 na hektar plus neki insekticid, to ide sa herbicidima.
Drugi tretman u cvetanju: Mankozeb 2 kg + difenokonazol 0,4 + tiofanat metil 0,5 na hektar za fusarium i neki insekticid....

To je sasvim dovoljno....
Može da se nadje Mankozeb kod vas?Kod nas u apotekama ga nije bilo ni prošle godine.

Sta raditi da li cekati jos sa prihranom ureom? Nije se moglo zbog vetra ovih dana a sada javljaju za sutra uvece neku malu kisu. Inace planirana jedina prihrana sa 300 kg/h.

Bolje baciti sad ureu i to malo kiso sto padne ce da je rastopi i javljaju zahladjenje od vikenda i jutarnji mrazevi skoro pa idealni uslovi za ureu

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Bacaj vreme je i ja sam je danas vurio sutra javljaju neku kisu 150kg /kj staje bog da. Vise nebacam nista...

Danas sam razbacao tonu uree na 7,25 kj.
Pasovala bi jedna kisa dobra, videcemo da li sam bacio ili prihranio psenicu 🙂

Nazad
Vrh