Pšenica 2024-2025

Ja danas sto sam planirao da razbacam odustao zbog vetra, otislo bi na petu njivu urea. Kad stane vetar radicemo...

Kod nas koliko vidim po najavama ni nema kiše, il će biti tipa 2l, a i vetar duva kao blesav ovih dana, danas pogotovo... Suva zima, poprilično. Još ovaj mraz odize vlagu, a vetar dodatno isušuje.
Nego, sa čim planirate raditi zaštitu u cvetu?

Od zaštite planiram: Lancelot super+ Axial za korove.Za bolesti prvi tretman : Mankozeb 2 kg na hektar + difenokonazol 0,4 na hektar plus neki insekticid, to ide sa herbicidima.
Drugi tretman u cvetanju: Mankozeb 2 kg + difenokonazol 0,4 + tiofanat metil 0,5 na hektar za fusarium i neki insekticid....

To je sasvim dovoljno....

Koliko kod vas košta Elatus Era? Kod nas je to neisplativo, 70 eura litar.

Kod nas 80-85 eura, ali ne štedim na drugoj zaštiti i provjereno odrađiva posao. Prva zaštita mi je oko 30-ak eura/ha i to su većinom neki tebukonazoli i nemam neki pretjeranih problema sa bolesti, većinom je cijelu vegetaciju pšenica zdrava.

Jel mesas triazol sa jos nekim ,ili samo njega ?.Tipa tebukonazol+protiokonazol ili piraklostrobin i slicni ?.

Od zaštite planiram: Lancelot super+ Axial za korove.Za bolesti prvi tretman : Mankozeb 2 kg na hektar + difenokonazol 0,4 na hektar plus neki insekticid, to ide sa herbicidima.
Drugi tretman u cvetanju: Mankozeb 2 kg + difenokonazol 0,4 + tiofanat metil 0,5 na hektar za fusarium i neki insekticid....

To je sasvim dovoljno....
Može da se nadje Mankozeb kod vas?Kod nas u apotekama ga nije bilo ni prošle godine.

Sta raditi da li cekati jos sa prihranom ureom? Nije se moglo zbog vetra ovih dana a sada javljaju za sutra uvece neku malu kisu. Inace planirana jedina prihrana sa 300 kg/h.

Bolje baciti sad ureu i to malo kiso sto padne ce da je rastopi i javljaju zahladjenje od vikenda i jutarnji mrazevi skoro pa idealni uslovi za ureu

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Bacaj vreme je i ja sam je danas vurio sutra javljaju neku kisu 150kg /kj staje bog da. Vise nebacam nista...

Nazad
Vrh