Pšenica 2024-2025

Vidim da javljaju padavine konkretno za Šabac od nekih 5 litara, što bi bilo kao da na primer staneš na sredinu njive i pljuneš po pšenici ...Ići ću 400 kg AN- a odjednom celu količinu i to joj je to.

Vidim da javljaju padavine konkretno za Šabac od nekih 5 litara, što bi bilo kao da na primer staneš na sredinu njive i pljuneš po pšenici ...Ići ću 400 kg AN- a odjednom celu količinu i to joj je to.
To si u pravu ali kad je napolju 40 stepeni. Za ove uslove 5 litara i te kako znači....

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Nekad i jaka rosa ujutru znači...

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

kod nas sarene psenice al ni blizu kao ovde ove vase sto stavljate.ko je odma seja iza pluga tu su nesto bolje al i ima losijih na plugu al te su orane i rano pa do setve proslo i mesec dana.te su najlosije.na tanjuranom i gruberiranom su cini se lose podnele ove nize temperature nekako blede izdaleka vise sive a kad se gleda poblize neka sivo crvena po listovima.ja ove godine po prvi put imam psenicu iza pluga i za sad se cini da bese dobra odluka al fali kise jako
Prihranjena pšenica. Na osnovu Nmin analize dodato 100 kg uree po ha. Sada samo da padne kiša ovih dana.

druze kolko placas tu nmin analizu?jel to potrebno 40kila dusika samo za prvu prihranu ili tolko treba ukupno dodat u sve tri?

2000 dinara analiza. Ukupno za prihranu ta količina.
Predusev kukuruz, samo potanjirano. Sorte Ns Grivna i NS igra

Ja se bas neckao dal da bacam al kad udjeh i videh da je pola foruma bacilo ureu krecem i ja ujutru pa sta nam bog da. Bar da budemo svi u istim g**nima :)

@ Opg Hobi: U zavodu za tlo u Os. je cca 50 eura po uzorku za dvije dubine sa preporukom. Ove godine sam nosio kod njih. Sad se kod nas u Vinkovci otvorio laboratorij za analizu tla.

Mislite da je 4-5l dovoljno? Izgleda da cu i ja kao Mušovac :)

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

Sinoc smo prihranu do kasno radili, islo je jako lepo, danas nastavljamo.

d4a3566f32c2b7e9328889344e8751f4.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja kako stvari stoje odustajem od uree, nesto su mi klimave padavine i mala kolicina a i ne djubre mi se komsijske njive po ovom vetru. Cekacu mart ili kad vec bude prilike pa cu ici KAN ili AN, u krajnjem slucaju i samo jednom veca kolicina.

jutros je osecaj zbog vetra bilo kao da je -20

videh jedan traktor da je prosao sa rasipacem

Ja danas sto sam planirao da razbacam odustao zbog vetra, otislo bi na petu njivu urea. Kad stane vetar radicemo...

Nazad
Vrh