cicimoric
Član
Nemam iskustva nisam jos probao. Pametni kazu da je bolje provetravanje.@cicimoric Koje su prednosti setve npr te od 50cm u odnosu na klasicnu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nemam iskustva nisam jos probao. Pametni kazu da je bolje provetravanje.@cicimoric Koje su prednosti setve npr te od 50cm u odnosu na klasicnu?
9x50= 450 lit = cca 350 kg oko 3 kjKoliko ce stati semena u pneumatskoj sejalici ?.
A što nemože klasična sejalica svaki drugi red kao neki sa repicom, lakše se ubaci seme, i dupla površina......Nemam iskustva nisam jos probao. Pametni kazu da je bolje provetravanje.
Negde sam čitao za te medjuredne razmake, na 70cm, 50cm i 25cm. Gde 25cm može da ostvari podjednako dobar prinos, ali treba da su uslovi idealni, dok su se sa medjurednim razmakom od oko 18cm postiže skoro pa svake godine.50 cm u HU
Kao sto sam vec pisao mi cemo probati na jesen nekoliko parcela na 25 cm sa sirokorednom sejalicom.
![]()
To su hibridne psenice sa 50kg/ha ?.
Jel imaš nekakve poveznice di to možemo pročitat?to na 70 i 50cm je promaseno, mnogi su probali...ono sto je vaderstad razvio sa preciznom zitnom sijacicom e to vec daje odlicne rezultate
dobijaju iste i cak vece prinose sa 50 kg/ha sjemenske pšenice a to je mislim cca 100 zrna/m2
u poljskoj rezultati prosle sezone mislim isli +1,5 t/ha vise u prosjeku sa 50 kg/ha sjemenske vs klasicne zitne i 220 kg sjemenske i daleko vece proteine nego kod klasicne zitne
Probaj sutra baci jednu šaku u dvorište na zemlju pa ćeš videti kako se ponaša.Sad su dobri uslovi da se baca suva je zemlja i nije mnogo toplo dnevna ne prelazi 6-7 stepena ne bi trebao da ispari azot i javljaju neku kisu krajem nedelje
Послато са SM-G975F помоћу Тапатока