Generalno svaka sejalica sa duplim diskom pravi problem u vlažnom, one sa jednim diskom ili ulagačem seju bez problema ali im je usevanje loše.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bogami sa 150 konja traktoru ne bi bilo lako..namirise breg pre nego sto ga vozac ugleda.. u firmi sejemo sa 200 ks i to obicno sipamo samo po 2 dzambo semena (1600-1700kg).. da bi mogao da seje 14 15 16 km/h i da bi uradila ono za sta je zamisljena..Ja mislim na vucenu, Rapid 300. Toj ne smeta nista. Moze ovako, a moze i onako![]()
Tacno..Prazna je 3 tone.. a tank joj je oko 2.5 toneEto vidis. Kazem moze i sa 120-130, al sporo. Ako hoces 12 km/h mora minimum 150 ks. Nisam nesto bas upucen, al sa semenom mora imati bar 5 t.
Da imam 3 njive od 100 jutara možda bih razmišljao o vučenim mašinama. A pošto to nije slučaj samo nošeno i milina. Imao sam tanjiraču vučenu i znam kako mi je bilo...Nošena je bolja varijanta 100%.Brže manevrisanje kako god okreneš.
Po meni takve sejalice jesu extra, ali su i skupe. Ok mi je za neke veće površine gde treba i dosta vremena da se uštedi pa se odradi setva u jednom prohodu. Po meni bolje uložiti manje para u neku dobru tanjiraču i onda svaka sejalica može da poseje. Još ako ima ko da tanjira umesto tebe a ti odma seješ, eto lepog učinka. A nisi kupio sejalicu od 30-40-50 k evra...Ova vucena je mnogo laka za manevar i na manjim parcelama. Seju ljudi jutro dva bez problema. Izuzetne sejalice, al treba snage. Nosene sejalice ovog tipa su preglomazne za nosenje i licno mi se ne svidjaju. Bolje onda uzeti Gaspardo Mariu i sejes u sta hoces. Cici ima Mariu. Po mom misljenu nema bolje sejalice za redukovanu obradu od nje. Potisak po bateriji jeste mehanicki, ali je najbolje resen.
Šta mislis za koliko novaca mi je sejao sa Vaderstad sejalicom, koliko sam mu platio?Po meni takve sejalice jesu extra, ali su i skupe. Ok mi je za neke veće površine gde treba i dosta vremena da se uštedi pa se odradi setva u jednom prohodu. Po meni bolje uložiti manje para u neku dobru tanjiraču i onda svaka sejalica može da poseje. Još ako ima ko da tanjira umesto tebe a ti odma seješ, eto lepog učinka. A nisi kupio sejalicu od 30-40-50 k evra...
Sent from my SM-A546E using Tapatalk