Peet
Član
Do Marta kad bude krenula vegetacija, ne razmisljam o prihrani!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Svašta ima u Božijoj bašti, pa znaš u svom selu kako ko radi zemlju (uopšteno svi poslovi), mnoge mrzi i da žive a kamoli da se pokrenu nešto da urade, ako ideš nešto da radiš kao kad ti neko upre pištolj u leđa od tog posla nema ništa ali zato kukanje u pun šut.Nažalost mnogi nas tako vide, zato sam napisao donekle su u pravu.I sad sta je zakljucak? Jesu li ( jeli je) u pravu kad “kaze” ( ne kazu) da radimo samo jedan mesec u godini a zelimo maksimum i visok standard zivota ili smo lenjcuge i trutovi?
Inace psenica trazi najvece ulaganje i ne vidim je kao profitabilnu kulturu ali iz nekih razloga moram je posejati.
Ipak nije bas sva zemlja za kukuruz i soju, inace da jeste, ne bi nikad posejao psenicu a pogotovo suncokret!
Koliko kg planiras?Nek se mrda, mrdamo se i mi.Prvu i jedinu prihranu planiram u februaru sa Ureom.
U mom kraju nisu ni nikle sve psenice tako da nema potrebe za zurbomKada planirate prvu prihranu?
Rekao bih su nam zime slabije, ako to bude i ova valjalo bi ranije početi sa prihranom.
Ja do sada nisam nikada počinjao pre 20.februara
Pratimo zimu ali mi se čini da ce to biti bolje pocetkom februara
Koja dubina se vadi za analizu?Će ovi dana uradimo neku N-min analizu a u prihranu krećem u zavisnosti od vremenskih prilika - neprilika i nekih parametara.
To vazi za djubriva koja su odmah dostupna biljkama a nisu sva takva..Do Marta kad bude krenula vegetacija, ne razmisljam o prihrani!
Odakle si ti druze, gde je sotin?2024
psenica led otukao uz susu prosek 3,2t hektru
jecam 5,6 t po hektru al malo da pokrije troskove
repica 730 kg po hektru
kukuruz 2,1 t po hektru za ono sto sam ovrsio negde se kombajn neje isplatlo terati pa je i manji prinos ak bi racunao sav posejan kukurz
soja 370 kg po hektru ovrsene a kombajn nisam terao na trecinu parcela pod sojom
suncokret 1050 kg po hektru da nije jedan deo atara zahvatila oluja bio bi prosek 1,5 po hektru
repa 0 t probano na par njiva uterati vadilicu i odustali
kod nas kraj bavljenja ovom kockom je blizu..
Nisi čuo za selo Sotin i švabu?Odakle si ti druze, gde je sotin?
Ovo kod vas je kataklizma i katastrofa....
NeNisi čuo za selo Sotin i švabu?