Pšenica 2024-2025

Odakle si ti druze, gde je sotin?
Ovo kod vas je kataklizma i katastrofa....
Negoslavci al tu me je bacilo al nema veze ionako pola zemlje koju obradujem je u sotinu.tko ne dozivi ovo sto mi dozivljjamo zadnje tri cetiri godine nezna staje susa
sejao sam 2024 i bob 40j u februraru al sve sam pretanjuro i posejao nesto soju a nesto kukuruz jer bob katastrofalno niknuo a februrar i mart prosli bez kise tek krajem aprila nesto malo palo
ovaj deo ovde ubedljivo najgore prolazi s padalinama zadnjih par godina.drugar iz banovci kaze prosle godine 270l a tovarnik blizu 500l a šid blizu 600 a sve je to tu blizu.isto drugar iz jankovci 420l a negoslavci sotin i taj krug oznacen oko 300l s tim sto pola kise palo sad u novembru i decembru

Za manjak padavina je najvise odgovoran prokleti Dunav. Kako koji oblak krene tako ga on odbije. O tome pricam vec duze vreme.
Izuzetno beskorisna reka. Od njega samo stete, 1965. ona velika poplava kad je plivalo sve u njegovom priobalju. Jedinu korist imaju ribokradice i sverceri. Neki su se zahvaljujuci njemu enormno obogatili. Mi, obicni smrtnici nemamo ama bas nikakve koristi od njeg.
Tu oko Dunava se psenica gotovo uopste ne seje. Zemljiste tesko, glinovito, prevlazno zimi. Tu jedino hoce dobro soja da uspe, ali samo u tim doljama gde je blizu podzemna voda.

A kod mene kažu da nemamo kiše jer nemamo reku koja privlači...

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Лепа песма и јако рентабилна, кад је наручим, певају пола сата ту песму, а волем и што Рада превари швабу, па нека је и у песми.
Планирам две прихране, почетком марта и средином априла, АН и КАН. Ако нађем онај АС можда и њега пробам, због пуно сумпора.
Кажу да утиче и на бољу разградњу и коришћење фосфора из земље. Ако не лажу.

То би Миладин могао да користи, он стално наводњава своје њиве.

Koji regulator rasta se pokazao najbolje? Da li može da se kombinuje sa ostalim preparatima ili mora samostalno.

Juce na nekoj prezentaciji rece mi zastitarka po struci da koriscenjem regulatora rasta se smanjuje prinos psenice. :D Pocela je i da mi objasnjava ali nas je neko prekinuo pa nije zavrsila.

Poseješ pšenicu koja ne leže u crnu zemlju. Recimo avenue nisam video da je legao ma koliko da rodio.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

hipoteka nad kucom zemljom.prodali pre3meseca 12j, jedan auto i kombi da bi isfinancirali gorivo seme pokrili neke dugove.nedavno smo dobili pomoc jednokratnu kao manjina koja se bavi poljoprivredom i posto smo manjina drzavanam izasla u susret pase odrekla novca za zakup drzavne zemlje za 2023 i 2024 pa smo tu nesto uspeli 'ustediti'.da nemmao ova dodatna prava kao manjine neznam kako bi uspeli jer evo vec treca godina zaredom kako poslujemo u minusu al ova zadnja nas jebas dotukla.srecom zena radi u bolnici ima lepu platu pa za rezije i te potrepstine ona pokriva inace potop jos pre2-3godine bi bio
napisao sam na kraju u proslom postu, kraj bavljenja ovim je blizu iako obradujemo lepu povrsinu susa mala cena oluje led zadnje 3g su nas dotukle

tko vam je ovo rekao lepo vas je slagao.jesmo dobili nesto za nepovadenu repu al ni blizu tolki jedino ako niste mislli na 150e ak je onda je tak nesto bilo kao pomoc usled suse za repu
Kod vas izgleda dolazi vreme,ko bude manje radio manje ce propasti. To mi rece covek pre par godina dobar domacin,kad su bile bas dobre cene zitarica,neuze neku arendu pored njega. Lepa tabla bila,ja ga pitah onako,odkud ne uzeo to, kaze on ,druze dolazi vreme ko bude manje radio manje ce propasti. Covek u godinama ima vec I unuke,nekada mozda te starije ljude treba I poslusati.

Juce na nekoj prezentaciji rece mi zastitarka po struci da koriscenjem regulatora rasta se smanjuje prinos psenice. :D Pocela je i da mi objasnjava ali nas je neko prekinuo pa nije zavrsila.
Po mom iskustvu a i nekim drugim stručnjacima ona izgleda nema pojma. Koristim medax top i mešam ga sa svim i svačim. Samo ga uvek sipam na kraju...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Nazad
Vrh